Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAHRAMANMARAŞ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında "hava kuvvetleri imamı" olduğu iddiasıyla aranan Adil Öksüz'ün, memleketi Kahramanmaraş'ta vatandaşlıktan çıkartılması isteniyor.

        Andırın ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Öksüz'ü ilçe halkı hain darbe girişiminin ardından kendileriyle anılmasından rahatsızlık duyuyor. İlçeleriyle özdeşleştirilmesinden dolayı büyük üzüntü duyan vatandaşlar Öksüzü'ün önce hemşehrilikten sonra da Türkiye vatandaşlığından çıkartılmasını istiyor.

        Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Andırınlılar olarak böyle bir insanı asla kabul etmediklerini bildirdi.

        Öksüz'ü televizyondan tanıdıklarını dile getiren Tezcan, 13 yıldır belediye başkanlığı yaptığını ancak Öksüz'ü hiç görmediğini belirtti.

        Sözde imamın alınıp robot gibi götürülerek terör örgütü tarafından bu şekle getirildiğini vurgulayan Tezcan, şöyle devam etti:

        "Malum olay sonrası öğrendik ki kaçmış. Bizde Türkiye nasıl duyduysa Andırın'da 15 Temmuz'dan sonra duydu bu insanın ismini. Böyle bir hain girişimi bırakın Andırınlıyı hiç bir Türk'e hiç bir Müslümana yakışmaz. Hele de böyle dindar gözüken bir camiaya hiç yakışmazdı ama Cumhurbaşkanımız bir kere daha haklı çıktı. Bunlar gizli bir örgüt ve çok sinsi çalışıyorlar. Ülkemizin altını oymuşlar, devletin altını oymuşlar. Tüm kurumlara 40 sene önceden başlayarak girmişler, bunların inşallah müstahaklarını verdiler sonları geldi. Bir daha toparlanamayacak şekilde inşallah tarihe gömüleceklerdir."

        Tezcan, teklif olması halinde Öksüz'ü belediye meclisinde görüşerek hemşehrilikten çıkartmak istediklerini, o ismin Andırınlı anılmasından büyük üzüntü duyduklarını ifade etti.

        FETÖ'nün yaptığının sadece bir darbe girişimi olmadığını katliam girişimi olduğunu vurgulayan Tezcan, sadece hükümete, Tayyip Erdoğan'ı yıkmaya yönelik davranış olmadığını, tümüyle devleti yok etmeye, milleti yok etmeye yönelik bir davranış olduğunu söyledi.

        Andırınlılar Dernek Başkanı Ahmet Kolutek ise FETÖ terör örgütünün inançları kullanarak insanları yanlarına toplayarak tek tek avladığına işaret etti.

        PKK ve FETÖ ilişkisine dikkat çeken Kolutek, "Şimdi PKK eşittir Paralel Devlet Yapılanması, Fetullah Terör Örgütü. PKK'ya karşı tepkimiz neyse bunlara da tepkimiz odur. PKK eşittir FETÖ, PDY, PKK görünen tehlike ama bunlar 40 senedir içimizde yaşadılar. Bizim inanç değerlerimizle oynadılar. Bunlar PKK terör örgütünden bu devletin birliği için beraberliği için daha tehlikelidir." dedi.

        Kolutek, bir Andırınlı olarak "Hava Kuvvetleri İmamı" olarak gösterilen Adil Öksüz'ün Andırınlı olmasından şahsen çok üzüldüğünü ve bundan utanç duyduğunu vurguladı.

        Öksüz'ün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından atılması için bir imza kampanyası da düzenleyeceklerini söyledi.

        Andırın Kaymakamı ve Belediye Başkanıyla görüşerek böyle bir imza kampanyası başlatmak istediklerini dile getiren Kolutek, sözde imamın, Kahramanmaraş'tan değil Türkiye Cumhuriyeti'nden çıkartılması gerektiğini sözlerine ekledi.

        Murat Sarıbıyık ise Öksüz'ün Andırın ile özdeşleşmesinin kesinlikle doğru olmadığını, Andırınlılar olarak böylesi insanların ilçeyle özdeşleşmesini istemediklerini belirtti.

        Şu an gerek Andırın'da yaşan gerekse Andırın dışında yaşayan tüm vatandaşların böylesi insanı hem gönüllerinden hemde kalplerinden reddettiğini vurgulayan Sarıbıyık, Öksüz'ün Andırınla özdeşleştirilmemesini istedi.

        15 Temmuz'dan itibaren hem Kahramanmaraş'ta hemde şehir dışındaki vatansever Andırınlıların darbe girişiminin karşısında durduğuna dikkat çeken Sarıbıyık, Öksüz'ü reddettiklerini belirterek, "Böylesi bir durumda tüm milletimiz hep birlikte alnının akıyla çıkmıştır. Bizler de ilk günden beri bu mücadelenin içerisinde aktif olarak yer aldık. Dolayısıyla belki biz bizzat Öksüz'ü tanımıyoruz ama memleketimizle özdeşleştirilmesin. Tek istediğimiz bu." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler