Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARTVİN (AA) - BAYRAM SARAYOĞLU - Karadeniz'in muhteşem doğasında, bulutların arasında saklı 2 bin 450 rakımlı "Beyazsu Yaylası", ziyaretçilerine eşsiz güzellikler sunuyor.

        Görenlerin "yeryüzünde cennetten bir köşe" olarak adlandırdığı Artvin, tarihi kilise ve köprüleri, tepeleri, her daim karlı dağları, krater gölleri, zengin fauna ve florası, yemyeşil yaylaları ve ormanların arasında yer alan gölleriyle alternatif turizmde son yıllarda tercih edilen iller arasında bulunuyor.

        Borçka ilçesine bağlı Karçal Dağı eteklerindeki 2 bin 450 rakımlı Beyazsu Yaylası da karlı dağları, yemyeşil doğasıyla her yıl ziyaretçi akınına uğruyor.

        İlçe merkezine yaklaşık 48 kilometre mesafedeki Beyazsu Yaylası, adını dağdan fışkıran suların çıkardığı köpüklerden alıyor.

        Borçka Kaymakamı Ertuğrul Örnek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin turizmden hak ettiği payı alabilmesi amacıyla birçok alanda çalışmaları bulunduğunu söyledi.

        -"Özellikle yayla turizmi açısından zengin bir ilçeyiz"

        Eşsiz güzelliğe sahip ilçenin, konuklarına her mevsim ayrı güzellik yaşattığını belirten Örnek, "Özellikle yayla turizmi açısından zengin bir ilçeyiz. Yayla yollarında ulaşımın rahat ve konforlu şekilde sağlanabilmesi noktasında yol bakım ve iyileştirme çalışmaları aralıksız devam ediyor." dedi.

        Örnek, yaylalarda ev pansiyonculuğunu geliştirme amacıyla çeşitli kurslarla vatandaşları bilgilendirdiklerini ifade ederek, "İlçemiz her geçen gün yoğun ziyaretçi akınına uğruyor. Kaymakamlık olarak amacımız hem ilçenin tanıtımını yapmak hem de turizmden hak ettiği payı alabilmesi için gerekli çalışmaları kısa sürede yapmaktır." diye konuştu.

        Beyazsu Yaylası'nın ilçenin en önemli ve ziyaret edilmesi gereken turizm alanlarından biri olduğuna işaret eden Örnek, herkesin bir gün mutlaka Türkiye'nin saklı cenneti Borçka'yı görmesi gerektiğini söyledi.

        - "Yaylada bir günde dört mevsim yaşadım"

        Yaz tatilini geçirmek üzere ailesiyle İstanbul'dan gelen Filiz Gerez ise yaklaşık 10 yıl sonra Karadeniz'i ziyaret etme fırsatı bulduğunu belirtti.

        Karadeniz'in yeşili ve mavisinin insanı büyülediğini vurgulayan Gerez, "Yüksek yaylaları, yemyeşil doğası, Karagölleri insana huzur veriyor ve dinlendiriyor. Yıl boyunca yaşadığımız iş stresini Beyazsu Yaylası'nı ziyaret ederek attım." ifadesini kullandı.

        Gerez, Borçka ilçesinden yaklaşık 3 saatte yaylaya ulaşabildiklerini anlatarak, şunları kaydetti:

        "Güzergah boyunca birçok köyden geçtik. Hepsi birbirinden güzel ve doğasına hayran kaldım. Yaylada bir günde dört mevsim yaşadım. Yaylanın soğuk sularında serinledim. Doyasıya soğuk suyundan içtim. Gerçekten burası saklı cennet. Seneye arkadaşlarımla tekrar gelmeyi düşünüyorum. Bu doğayı asla tahrip etmemeliyiz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Artvin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Artvin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler