Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bülent Oral, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca hayata geçirilen "Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi" kapsamında, Kırklareli merkez ve Pınarhisar ilçesinde 65 koç dağıtımı yapılacağını bildirdi.

        Oral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kıvırcık ırkının bölgede yaygınlaştırılması için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

        Kıvırcık koyununun kaliteli ve lezzetli bir ete sahip olduğunu belirten Oral, damızlık koç dağıtımıyla kısa sürelerde gen değişiminin amaç edinildiğini kaydetti.

        Kıvırcık ırkının bölge şartlarına ve hastalıklarına dirençli olduğunu ifade eden Oral, "Koçlar, öncelikle Damızlık Koyun Yetiştiricileri Birliğine üye ve Brucella Rev-1 ile diğer aşılarını zamanında yaptıran, bakanlıkça tarımsal desteklemelerden men edilmemiş yetiştiriciler arasından uygun olanlara verilecek. Damızlık koç dağıtımında, talepler arasından komisyonca belirlenecek oranlarda en az yüzde 25’i işletme sahibinden yetiştirici katkı payı alınacak. Katkı payı dışında kalan miktar bakanlık bütçesinden ödenecek. Müracaat sayısı fazla olduğu takdirde koç verilecek yetiştiriciler kura ile belirlenecek. Başvurular sona erdi. Damızlık koç seçimleri yapılıyor. 10 gün içerisinde damızlık koçlar sahiplerini bulacak." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler