Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın Uludere ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 4 asker için tören düzenlendi.

        23. Jandarma Sınır Komutanlığında düzenlenen törende, şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, öz geçmişleri okundu.

        Jandarma İstihkam Üsteğmen Tuğsan Nayman, yaptığı konuşmada, şehit kanları ile kazanılan vatan uğruna seve seve canını feda eden kahraman şehitleri doğduğu topraklara uğurladıklarını söyledi.

        Şehit olan 4 askerin vatanı, milleti ve bayrağı için şehit düştüğünü vurgulayan Nayman, "Türk Silahlı Kuvvetleri olarak Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak ve muhafaza etme kararından asla vazgeçmeyecek, asil şehit kanları ile sınırları çizilen kutsal vatan topraklarının koruyucusu olmaya devam edeceğiz." dedi.

        Okunan duanın ardından şehitlerin naaşları askeri helikopterle Şerafettin Elçi Havalimanı'na, oradan da uçakla memleketlerine gönderilecek.

        Şehit Uzman Çavuş Ahmet Hilmi Yiğit'in cenazesinin (24) Isparta'ya, er Tayfur Çankaya'nın (20) Afyonkarahisar'a, er Ahmet Suna'nın (21) Kahramanmaraş'a ve er Bayram Kavcı'nın da (21) Ankara'ya gönderilecek.

        Törene Şırnak Valisi Ali İhsan Su, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın, Çakırsöğüt Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin,Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Sami Özturhan, İl Emniyet Müdürü Celal Sel ve silah arkadaşları katıldı.

        Uludere ilçesi Habur 2 noktası mevkisinde bu sabah terör örgütü PKK mensuplarınca askere yönelik yapılan saldırıda 4 asker şehit olmuş, 9 asker de yaralanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler