Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİRESUN (AA) - Bulancak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların "demokrasi nöbeti" sona ermesiyle vatandaşlara "milli i̇rade nöbeti beratı" verildi.

        Cumhuriyet Meydanında vatandaşlara milli i̇rade nöbeti beratını veren Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, 15 Temmuz’dan bu yana vatandaşlarla sabaha kadar nöbet tuttuklarını söyledi.

        Belediye Başkanı Yakar, bu asil milletin dünya siyasi tarihine demokrasi imzası attığını belirterek, şunları kaydetti:

        "Gözünü kırpmadan tanklara, mermilere, uçaklardan atılan bombalara göğüs geren ve haftalardır demokrasi nöbeti bekleyen vatandaşımız baş tacımızdır. Bulancak Belediyesi olarak Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarımıza yemek, çay, su ve çeşitli ikramlarda bulunmaya gayret ettik."

        Bunun yanında vatandaşlara milli i̇rade nöbeti berat belgesi verdiklerini ifade eden Yakar, "Halkımız çok memnun oldu. Şu ana kadar 3 binin üzerinde vatandaşlarımızın isimlerinin yazılı olan berat belgelerini takdim ettik. Bu belge gelecekte çocuklarımız için canlı bir hatıra olacak." dedi.

        Yakar, kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan amir ve personellere de belge verdiklerini dile getirerek, berat belgesi almak isteyenlerin belediyeye başvurması gerektiğini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler