Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BOLU (AA) - Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, "Karanlık geceden zaferle çıktık. Ciddi bir demokrasi sınavı verdik." dedi.

        Belediye Başkanı Kazan, yaptığı yazılı açıklamada, Bolu’nun merkeze en uzak ilçesi olmasına rağmen Göynüklülerin her gece demokrasi nöbeti için Bolu’ya akın ettiğini bildirdi.

        Göynük halkının 15 Temmuz’dan itibaren her gece Bolu’daki demokrasi nöbetine coşkuyla katıldığını ifade eden Kazan, "Demokrasi nöbetleri son bulsa da Akşemseddin torunları olarak her an göreve hazırız. Her zaman Milletimizin, Devletimizin yanındayız.” dedi.

        Kazan, FETÖ ihanet çetesinin 15 Temmuz’daki darbe girişimine karşı milli iradenin göstergesi olarak başlatılan ve 10 Ağustos Çarşamba gecesi son bulan demokrasi nöbetlerine Akşemseddin Diyarı Göynük’ten yoğun katılım olduğunu dile getirerek, "Milletimizin, demokrasimize ve milli iradeye sahip çıkmasıyla o karanlık geceden zaferle çıktık. Ciddi bir demokrasi sınavı verdik. Darbe girişimi sonrasında Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile başlatılan demokrasi nöbetlerinde Milletimiz tek ses tek yürek olarak, birlik ve beraberlik içinde hareket ederek demokrasiden ve özgürlükten vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha ispat etti." ifadesini kullandı.

        Tüm siyasi partilerin, devlet kurumlarının, sivil toplum kuruluşlarının ve halkın katılımıyla İstanbul’da düzenlenen Yenikapı mitinginin Türkiye’de yeni bir dönemi başlattığına da dikkat çeken Kazan,15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşananları şu sözlerle değerlendirdi:

        "15 Temmuz darbe girişimine karşı Türk Milleti ve Devleti kenetlenerek milli iradeye, vatanına ve demokrasisine sahip çıktı. Sokakları, meydanları dolduran vatandaşımız içinden şehitlik ve gazilik şerefine nail olanlar, isimlerini tarihe altın harflerle yazdırdılar. Aziz Milletimiz gövdesini terör örgütüne karşı siper etti. Vatandaşlarımız vatanına bağlı, şerefli Türk askeri ve polisi ile omuz omuza, vatan ve millet sevgisi ile canını hiçe sayarak hainlere gerekli dersi verdi. Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler