Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TUNCELİ (AA) - Tunceli'nin Hozat ilçesinde Hozat Kadın Girişimcileri Üretim ve İşletme Kooperatifi'nin açılışı yapıldı.

        Hozat Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, ilçenin ilk kadın kooperatifinin açıldığı belirtildi.

        Kooperatifin, kadınların üretim, sosyal, siyasal ve ekonomik yaşamın içinde olmaları konusunda teşvik edilmesi, onların önünün açılması ya da onlara bu imkanların sağlanması konusunda önem taşıdığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere verildi:

        "Biz Hozat Belediyesi olarak fikrimizi belirtik. Bu kooperatifin kurulması için kadınlarımıza öneride bulunduk. Bu adımı geliştirecek, büyütecek ve burada emeklerini sergileyecek olan kadınlarımızdır. Yapacakları her projede yanlarında olacağız. Hozat’ın üreten ve çalışan kadınlara ihtiyacı var. Burası Hozatlı tüm kadınlara açık. Hozat Belediyesi bu çatı altında üretim yapmak isteyen herkese imkanları elverdiğince destek olacaktır. Bugün bürolarını dizayn ederek, gerekli ekipman ve maddi destekte bulunarak işe başladık. Bundan sonra üretken projelerle başarılı olmalarını temenni ediyoruz. Kooperatife destek olan başta Kaymakamımız Bekir Demir'e,Ovacık Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu'na,Tunceli Ünüversitesi'ne,Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Cengiz'e ve destek olan herkese teşekkür ediyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tunceli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tunceli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler