Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİNOP (AA) - Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik il merkezi ile Ayancık, Gerze ve Türkeli ilçelerini kapsayacak şekilde yürütülen soruşturma kapsamında 290 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığını ve zanlılardan 117'sinin çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığını bildirdi.

        Bayar, yaptığı yazılı açıklamada, soruşturmanın delil durumlarına göre genişleyerek kesintisiz devam ettiğini vurguladı. Haklarında işlem yapılan şüphelilerden 117'sinin tutuklandığını, 113 kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını ifade eden Bayar, 29 zanlının da gözaltı durumlarının devam ettiğini belirtti.

        Silahlı FETÖ/PDY Terör Örgütü ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçuna karşı tüm halkla birlikte mücadele edildiğini vurgulayan Başsavcı Bayar, terör örgütü bağlantısı olduğu bilinen kişilerle ilgili bilgisi olan vatandaşların adli makamlara başvurarak görgü ve bilgilerini paylaşmalarının aynı zamanda bir vatandaşlık görevi olduğunu vurguladı.

        Tanıklık yapmak isteyip de kimliğini saklı tutmayı talep edenler için gizli tanıklık müessesesinin uygulanacağına işaret eden Bayar, şunları kaydetti:

        "Ayrıca bu örgüt ile geçmişte bağlantısı olan, üyeliği bulunan, fikir, eylem ve açıklamaları ile destek veren ancak pişmanlık duyarak bildiklerini adli merciler ile paylaşmak isteyen vatandaşlarımızın Cumhuriyet Başsavcılığımıza bizzat başvurarak, ‘suç işlemeyi önlemek, mensup olduğu yasa dışı örgütün amaçladığı suçun işlenmesine engel olanları ve işlediği suçtan pişmanlık duyanları cezalandırmayarak topluma kazandırmak’ amacını taşıyan 5237 sayılı TCK’nın 221. maddesinde düzenlenen ‘etkin pişmanlık hükümlerinden’ faydalanabileceklerini hatırlatmak isteriz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sinop haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sinop Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler