Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan savcı Hakan Merdan ile Süloğlu Kaymakamı Numan Altay tutuklandı.

        Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) açığa alma kararının ardından gözaltına alınan Edirne Cumhuriyet savcılarından Hakan Merdan ve hakim eşi ile Süloğlu Kaymakamı Numan Altay ve öğretmen eşi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

        Savcılıkça ifadelerinin alınmasının ardından şüpheliler, tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Nöbetçi hakimlik, sorguladığı 4 şüpheliden savcı Hakan Merdan ve Kaymakam Numan Altay'ın tutuklanmasına karar verdi.

        Merdan ve Altay'ın eşleri ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. Savcı Merdan'ın eşi, adliye çıkışında gözyaşlarını tutamadı.

        Bu arada Savcı Merdan adliye çıkışında gazetecilere, "Somut hiçbir delil olmadan tutuklandım. Hammurabi kanunlarında bile böyle bir şey yok. Bakın benim suçlu bir halim var mı görebiliyor musunuz? Bu ülkeye 12 yıl boyunca hizmet ettim. PKK ile mücadelede bir sürü karar verdim." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler