Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Denizli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 12 Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) personelinden 9'u, savcılığın itirazı üzerine tekrar gözaltına alındı.

        Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY'nin PAÜ'deki yapılanmasına yönelik 2 Ağustos'ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve 11 Ağustos'ta adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 12 personelden 9'u hakkındaki karara savcılık itiraz etti. İtirazı değerlendiren mahkeme, 9 kişinin tekrar gözaltına alınmasına karar verdi.

        PAÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Kenan Çoyan, PAÜ Rektörlüğü Özel Kalem Müdürü Ahmet Erdoğmuş, Prof. Dr. Ilgaz Akdoğan, Prof. Dr. Bayram Çırak, Prof. Dr. Ali Keskin, Doç. Dr. Hakan İsmail Sarı, Doç. Dr. Ali Koçyiğit, Doç. Dr. Yasemin Işık Balcı ve Yrd. Doç. Dr. Fethullah Kenar, tekrar gözaltına alındı.

        Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, PAÜ Rektörlüğü ile çeşitli fakültelerde 2 Ağustos'ta arama yapmıştı. Aramanın ardından Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ile Genel Sekreter Prof. Dr. Kenan Çoyan'ın da aralarında bulunduğu 43 akademik ve idari personel gözaltına alınmıştı.

        Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Rektör Bağcı, YÖK tarafından açığa alınırken 27'si akademik personel olmak üzere 30 kişi, 11 Ağustos’ta tutuklanmış ve 12 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler