Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DÜZCE (AA) - Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 538 kamu personelinin açığa alındığı, bunlardan 90'ının tutuklandığı bildirildi.

        Düzce Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından il genelinde başlatılan soruşturmalar kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan 538 personelin görevlerinden uzaklaştırıldığı belirtildi.

        Açıklamada, 25 günlük süreçte, 2 vali yardımcısı, 1 kaymakam, 46 hakim, savcı, memur, Düzce Üniversitesinde görevli 71 idari ve akademik personelin yanı sıra İl Jandarma Komutanlığında görevli bir üsteğmen ile İl Emniyet Müdürlüğünde 67 kişinin açığa alındığı ifade edildi.

        İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde 4, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde 1, İl Müftülüğünde 42, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde 4, İl Defterdarlığında 3, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde 233, Orman İşletme Müdürlüğünde 3, İl Halk Sağlığı Müdürlüğünde 28, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinde 13, İl Özel İdaresinde 1, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğünde 1, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü 1, Tarım Kredi Kooperatifi 1, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü 1, Düzce Belediyesi 1, Cezai İnfaz Kurumu 9, Cumayeri Belediyesinde 2, Gölyaka Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğinde 1 kişi ile 1 muhtarın açığa alındığı kaydedilen açıklamada, bunlardan 90'ının tutuklandığı aktarıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler