Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Erzurum Büyükşehir Belediyesi, sel ve taşkınlara yönelik önlemlerin artırıldığını açıkladı.

        Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Yapım Şube Müdürlüğü ekiplerince olası sel ve taşkınlara yönelik başlatılan Tortum Yolu Yağmur Suyu Hattı çalışmasının tamamlandığı ifade edildi.

        Sel ve taşkınlar için bir dizi önlem alındığının dile getirildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Yarıçapı 50 santimetre olan 2 bin metrelik ana hat ile birlikte yarıçapı 30 santimetre olan 60 metre uzunluğunda kılcal toplama hattı da yapıldı. Bu yağmur suyu hattı ile birlikte Erzurum Tortum Yolu ve Şükrü Paşa Mahallesi Şıh Köyü Caddelerinin yüzey sularında birikme, sel ve taşkın problemi de ortadan kaldırıldı. Öte yandan Erzurum İli Aziziye, Yakutiye ve Palandöken İlçeleri Alt Yapı Yapım İşi çalışmaları kapsamında Pelit Meydanı’na 700 metre, İbrahim Polat Caddesi’ne 500 metre, Tortum Yolu’na 2 bin metre yağmursuyu hattı, bu hatlara ilave olarak ayrıca 500 metre de kılcal toplama hattı yapıldı. Vatandaşlar, yağış sonrası söz konusu yerlerde su birikintileri nedeniyle selin yaşandığını hatırlatarak, söz konusu çalışmayla problemlerin de giderildiğini ifade etti. Vatandaşlar çalışmadan ötürü Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler