Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde yol kesen PKK'lı teröristler tarafından kaçırıldıktan sonra cesedi bulunan Beytüşşebap AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı ve korucu Naci Adıyaman için tören yapıldı.

        Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığındaki törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Ali İhsan Su, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın, Çakırsöğüt Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Sami Özturhan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, İl Emniyet Müdürü Celal Sel ve Adıyaman'ın yakınları katıldı.

        Adıyaman'ın Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, özgeçmişi okundu.

        Törende konuşan Jandarma istihkam Üsteğmen Tuğsan Nayman, şehit kanları ile kazanılan vatan uğruna seve seve canını feda eden kahraman şehidi doğduğu topraklara uğurladıklarını söyledi.

        Nayman, "Türk Silahlı Kuvvetleri olarak Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak ve muhafaza etmek kararından asla vazgeçmeyecek, asil şehit kanları ile sınırları çizilen kutsal vatan topraklarının koruyucusu olmaya devam edeceğiz." dedi.

        Duaların okunmasının ardından Adıyaman'ın cenazesi toprağa verilmek üzere ambulansla Ayvalık köyüne uğurlandı.

        Tören sonunda Bakan Özhaseki, Adıyaman'ın yakınlarına başsağlığı diledi.

        Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Ayvalık köyü Hisarkapı mevkisinde dün yol kesen PKK'lı teröristler, Ayvalık köyüne giden ve plakası öğrenilemeyen bir araçta bulunan Fikret ve Naci Adıyaman'ı araçtan indirerek aracı ateşe vermiş, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Adıyaman'ın cesedi, olayın gerçekleştirildiği yere yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bulunmuştu.

        Fikret ve Naci Adıyaman'ın "Jirki" aşiretinin önde gelen isimlerinden Tahir Adıyaman'ın yeğeni olduğu öğrenilmişti.

        Fikret Adıyaman'ın bulunması için güvenlik güçlerince bölgede başlatılan operasyon sürüyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler