Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİNGÖL (AA) - Bingöl'den hac ibadetlerini yerine getirmek için 139 hacı adayından oluşan ikinci kafile kutsal topraklara uğurlandı.

        Merkez Hacılar Cami önünde düzenlenen uğurlama törenine, Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla hac ibadetlerini yerine getirecek 139 hacı adayı ile yakınları katıldı.

        Burada konuşan Bingöl Müftülüğü Din Hizmetleri Şube Müdürü Şemsettin Aydoğdu, hacı adaylarının hayırlı ve güzel bir yolculuğa çıktığını söyledi.

        Türkiye'nin çok zor ve sıkıntılı bir dönemden geçtiğini belirten Aydoğdu, bu yılki yolculuğun geçmiş zamanlardakinden farklı olacağını ifade etti.

        Hacı adaylarından Türkiye ve Bingöl'e dua etmesini isteyen Aydoğdu, şöyle konuştu:

        "Ülkemizin, ilimizin sizin oradaki dualarınıza ihtiyacı olduğunu unutmayın. Oradaki her beldeye adım attığınızda ne olur bizleri, ümmeti ve memleketi unutmayın. Ülkemiz zor ve sıkıntılı bir süreçten geçiyor ve bu nedenle sizlerin dualarına ihtiyacımız var."

        Hacı adayları, okunan duanın ardından kutsal topraklara uğurlandı. Adaylar, önce minibüslerle Elazığ'a, oradan da uçakla Suudi Arabistan'a hareket edecek. Hac görevini yerine getirecek olan adaylar, 23 Eylül'de Türkiye'ye dönecek.

        İlk kafilede, 27 hacı adayı kutsal topraklara gitmişti.

        Bu yıl kentten Diyanet İşleri Başkanlığı ve özel şirketler aracılığıyla 253 hacı adayı kutsal topraklara gidecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler