Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te yaklaşık bir yıl önce kaybolduktan sonra cesedi foseptik çukurunda bulunan yaşlı adamı öldürdüğü iddiasıyla 4 sanık hakkında ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

        Yaklaşık bir yıl önce kendisinden haber alınamayan ve kaybolduktan 50 gün sonra cesedi foseptik çukurundan çıkarılan Ali Sönmez'in (78) bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame tamamlandı.

        İddianamede, maktulün kızı Fatma Tiryaki'nin (40) eşinden ayrılarak babaevine döndüğü, bu süreçte Mahey Öztürk'le (56) birlikte yaşadığı, babasının bu beraberliğe karşı çıktığı belirtilen iddianamede, Tiryaki'nin cinayeti azmettirdiği ve Öztürk'ün, sanıklardan Suriyeli İbrahim Murat ve maktulün torunu Ali Sönmez (22) ile cinayeti gerçekleştirdikleri kaydedildi.

        Maktul Ali Sönmez'in sol kolundan felç geçirmesi nedeniyle fizik tedavi gördüğü Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesinden 31 Temmuz 2015 tarihinde sanıklardan İbrahim Murat ile birlikte ayrılma anının güvenlik kameralarınca kaydedildiği ifade edilen iddianamede, aynı saatlerde Tiryaki ile sevgilisi Öztürk'ün de çok sayıda telefon görüşmeleri gerçekleştirdiği, ayrıca şüphelilerin kullandıkları cep telefonlarının cesedin çıkarıldığı bölgeden sinyal verdiği belirtildi.

        Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtlarında ise yaşlı adamın hastaneden çıkışının ardından şüpheli Öztürk'e ait aracın, hastane mevkisinden ayrıldıktan sonra Oğuzeli ilçesi Dokuzyol Mahallesi istikametine geçiş yaptığı kaydedilen iddianamede, Tirkyaki'nin azmettirmesi üzerine şüphelilerden üçünün hastaneye gelerek, yaşlı adamı yemek yeme bahanesiyle hastaneden dışarı çıkararak araçla Dokuzyol Mahallesi kırsalına götürdükleri, sanıklardan Mahey'in yaşlı adamın boğazını sıkarak bayılttığı, torunu Ali Sönmez'in de göğüs ve karın bölgesinden yaşlı adamı bıçakladığı, akabinde cesedini halıya sararak foseptik çukuruna attıkları, daha sonra Öztürk'ün yer göstermesi üzerine yaşlı adamın cesedinin çukurdan çıkarıldığı ifade edildi.

        İddianamede şüphelilerin, "Birinci derecedeki akrabalarını tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme, tasarlayarak kasten öldürme" suçlarından ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları istendi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler