Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        RİZE (AA) - Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde gezi amacıyla çıktığı Kaçkar Dağları'nda düşerek ayağından yaralanan genç, 33 saatlik çalışmanın ardından hastaneye ulaştırıldı.

        Çayeli Doğa Sporları ve İhtisas Kulübünce 15 Temmuz şehitleri için gerçekleştirilen "Çayeli 2. Uluslararası Dağcılık Turizm ve Yayla Festivali"ne katılan Semih Başar (17), arkadaşlarıyla 3 gün önce Kaçkar Dağları'na çıktı.

        Dönüş yolunda 3 bin 700 rakımda düşen Başar'ın ayağında taşlar nedeniyle kesik oluştu. Başar'ın ayağına tampon yapan arkadaşları, kendisini iki saat taşıdıktan sonra Küçük Buzul bölgesinde cep telefonuyla 112 Acil Servis ve jandarmayı arayarak yardım istedi.

        Başar'ın kurtarılması için AKUT, AFAD, UMKE ve jandarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Ekipler, 6 saat süren çalışmanın ardından Başar'ın bulunduğu bölgeye ulaşabildi. Yürüyüş parkurunun kötü olması nedeniyle yetkililer, askeri helikopter istedi. Bölgeye gelen askeri helikopter havanın sisli ve yağışlı olması nedeniyle iniş gerçekleştiremedi.

        Ekipler, helikopterin inememesi nedeniyle Başar'ı sedyeyle taşımaya karar verdi. 33 saat süren çalışma sonunda Başar, ekip arkadaşları ve 12 kişilik kurtarma timi tarafından Kavrun Yaylası'na kadar sedyeyle taşındı.

        Başar, burada hazır bekletilen ambulansla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine kaldırıldı.

        Sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen Semih Başar'ın tedavisi sürüyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Rize haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Rize Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler