Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ (AA) - Kayseri'nin Tomarza ilçesinde, amcalarının eski karısı tarafından dövüldükten sonra çuvala konulup kuyuya atıldığı iddia edilen iki kardeşten biri hayatını kaybetti, diğeri yaralı kurtarıldı.

        Alınan bilgiye göre, Mehmet Ali T. (10) ile Eylül T. (7), Pusatlı Mahallesindeki dedeleri Hayri Nar'ın evinden markete gitti. Çocuklardan uzun süre haber alamayan yakınları, jandarmaya haber verdi.

        Jandarma ekiplerince yapılan aramada, iki kardeş, amcalarının eski eşi Rukiye T'nin evinin yakınındaki kuyuda bulundu.

        Köylüler tarafından kuyudan çıkarılan kardeşlerden Mehmet Ali'nin hayatını kaybettiğini belirledi. Eylül ise Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

        Gözaltına alınan Rukiye T'nin, eski kocasıyla boşanmasından kaynını sorumlu tuttuğu, çocukları kandırıp evine getirdiği, dövdükten sonra çuvala koyup kuyuya attığı ileri sürüldü.

        Pusatlı Köyü Muhtarı Adem Tükenmez, AA muhabirine, olayın yaşandığı gün köy camisinden iki çocuğun kaybolduğu yönünde anons yapıldığını, köylülerin çocukları aramaya başladığını söyledi.

        Ören yerinden ses geldiği haberi üzerine çalışmaların bu bölgede yoğunlaştığını belirten Tükenmez, "Bir vatandaş, yaklaşık 6 metrelik kuyudan ses geldiğini söyledi. Kuyuya ip yardımıyla bir arkadaşımızı indirdik. Kuyudan iki torba çıktı. Erkek çocuğu aşağıda ölmüştü. Kız çocuğunu da ambulansı beklemeden hastaneye yolladık. Daha sonra jandarmayla birlikte zanlının evine girdik. Her yerde kan vardı" diye konuştu.

        Tükenmez, ayrıca olayın yaşadığı gün çocukların babasının Balıkesir'de olduğunu söyledi.

        Zanlının suçunu kabul ettiğini iddia eden Tükenmez, Rukiye T'nin çocukları marketten dönerken gördüğünü ve evine götürdüğünü ileri sürdü.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler