Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİNOP (AA) - Sinop'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 1 hakim, 2 mübaşir ve 8 infaz koruma memuru tutuklandı.

        Sinop Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 hakim,1 savcı, 3 mübaşir ve 25 infaz koruma memurundan işlemleri tamamlananların ilgili mahkemeye sevk edildikleri belirtildi.

        Açıklamada, şüphelilerden, Gerze Adliyesinde görevli bir hakimin tutuklandığı, eşi olan diğer hakimin ve Türkeli Adliyesinde görevli bir savcının adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

        "Yine soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilen 3 mübaşirden 2'si tutuklanmış 1'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. 25 infaz koruma memurundan işlemleri tamamlanarak mahkemeye sevkleri yapılan 8'i tutuklanmış, 5'i hakkında adli kontrol kararı verilmiştir. Diğer zanlıların gözaltı durumları devam etmektedir."

        Açıklamada, son yapılan adli işlemlerle Sinop'ta soruşturma kapsamında tutuklu sayısının 130 olduğu kaydedildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sinop haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sinop Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler