Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Antep fıstığı üretiminde Türkiye'de önemli bir yere sahip Gaziantep'te, fıstık hasadı asırlık ağacın önünde başladı.

        Yavuzeli İlçesi Tokaçlı köyünde asırlık fıstık ağacının bulunduğu tarlayı gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ile Yavuzeli Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu, buradaki ağaçlardan fıstık topladı.

        Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, asırlık fıstık ağacında hasada başlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

        Asırlık ağaca bakıldığı zaman fıstığın ana vatanın bir kez daha Gaziantep olduğunu kanıtladıklarını belirten Şahin, "Amerika'da böyle bir ağaç yok. Fıstığın anavatanı biziz. Gelecekte çocuklarımız bu ekili alanlardaki fıstıkları toplayacaklardır." dedi.

        Gaziantep'in fıstığa dayalı sağlam bir sanayisi olduğuna dikkati çeken Şahin, gıda alanında, toprakların, güneşin verimliliğini kullanıp fıstığın her yönden güçlenmesini sağlamak gerektiğini söyledi.

        Şahin, fıstığın çiftçinin ekmeği olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

        "Bu yüzden fıstık bizim açımızdan çok önemli. Mutfağımızın lezzeti. Bugün Gaziantep'e gastronomi şehri diyoruz. Fıstıksız bir Antep mutfağı eksik kalır, lezzetsiz kalır. İşte bu yüzden bu ağaçları korumak sayısını çoğaltmak, rekolteyi artırmak, toprağı daha verimli kullanmak boynumuzun borcudur. Fıstık sanayisinin güçlendirmesinde neler yapabiliriz, buna yönelik festival çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Eylül ayının sonunda fıstık festivalimizi de yapacağız. Fıstık meselesini taçlandırarak devam ettireceğiz. Hem teknolojik altyapısı hem de tanıtımı ve bu işin en önemli kısmı pazarlamasıdır. Borsamızla bu konuda çok önemli bir çalışma yapıyoruz."

        Yavuzeli Belediye Başkanı Sakaroğlu da yörenin ihtiyaçları ve önceliklerini dikkate alarak çalışmalarını buna göre düzenlediklerini belirtti.

        Yöre halkının ihtiyaçlarına göre fıstığın daha iyi bir noktaya gelmesi için ellerinden gelen çabayı göstermeyi sürdürdüklerini ifade eden Sakaroğlu, çiftçilerimize sunulan destek dolayısıyla emeği geçenlere teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler