Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, "Hükümetimiz, deprem ve diğer doğal afetlerle çeşitli reformlar gerçekleştirdi. Bizler de yerel yönetimler olarak bu reformlara uygun bir şekilde çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz." açıklamasında bulundu.

        Belediye Başkanı Demirci, Marmara Depremi'nin 17. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye'nin aktif bir deprem kuşağı üzerinde olduğunu, bu yüzden deprem gerçeğinin unutulmaması gerektiğini kaydetti.

        Millet ve devlet olarak her an deprem yaşanacakmış gibi hazırlıklı olunması gerektiğini vurgulayan Demirci, "Geçmişte yaşanan depremlerin günümüzde ve gelecekte de yaşanılması kaçınılmazdır. Burada önemli olan husus, yaşadığımız alandaki binaları depreme dayanıklı hale getirmek ve yaşadığımız asrın bilimsel verileri ışığında sahip olduğumuz bilgi, birikim ve teknolojiyi kullanarak tedbirlerimizi almaktır." ifadelerini kullandı.

        Demirci, yerel yönetimler olarak halkın güvenliğini ve sağlıklı yapılaşmasını sağlamak için gerekli çalışmaları sürdürdüklerine işaret ederek, şunları kaydetti:

        "Hükumetimiz deprem ve diğer doğal afetlerle çeşitli reformlar gerçekleştirdi. Bizler de yerel yönetimler olarak bu reformlara uygun bir şekilde çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Daha sağlıklı ve güvenli yapılaşma adına gece gündüz çalışıyoruz. Kaçak yapıya geçit vermiyoruz. Yeni yapılaşmalarda tedbiri ve denetimi elden bırakmıyoruz. Kısacası halkımızın nefes alacağı, yaşamını sürdüreceği her alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu vesileyle Marmara Depremi'nde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler