Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÜMÜŞHANE (AA) - Doğu Karadeniz'i Gümüşhane güzergahı üzerinden Doğu Anadolu'ya bağlayan tarihi İpek Yolu üzerinde geliştirilen Zigana Tüneli'nin yapım çalışmaları devam ediyor.

        Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Torul Kaymakamı Hakan Kafkas, Emniyet Müdürü Orhan Kar ve diğer ilgililerle tünel inşaatında incelemelerde bulundu.

        Proje müdürü Tarık Eyüpoğlu'ndan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Memiş, "Bugün dünyanın en uzun ikinci tüneli olan yeni Zigana Tüneli inşaatını inceledik. Karayolları ve müteahhit firma yetkilileriyle her iki tüpte de 800 metreye gelindiğini gördük. Bizim için hakikaten gurur vesilesi. Özellikle son yıllarda hükümetimizin yapmış olduğu duble yol ve tünel çalışmaları bizim için çok önemli. Trabzon ve Erzurum ile bağlantımızı sağlayacak bu tünel Gümüşhane ile Torul ekonomisine, turizmine katkı sağlayacak." dedi.

        Projede emeği geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere tüm ilgililere teşekkür eden Vali Memiş, şunları söyledi:

        "Bizim için bu tünel çalışması kadar Köstere'de bulunduğumuz noktadan Gümüşhane şehir geçişi de çok önemli. Tünelin 2017 yılının ağustos ayında bitirilmesi planlanıyor. Gümüşhane Çevre Yolu ile beraber tünelin ihale bedeli 450 milyon liraya mal oluyor. Şehir geçişi ile beraber 950 milyon lira. Neredeyse 1 milyar lira gibi önemli bir rakam. Devletin bölgemize çok önemli hizmet yaptığını görüyoruz. Tünelin Trabzon çıkışında da çalışmalar başladı. Bunun da bir an evvel bitirilmesini temenni ediyoruz."

        Belediye Başkanı Ercan ise yeni Zigana Tüneli'nin çok önemli, tarihi bir proje olduğunu ifade ederek, "Tünel ile farklı kültürler birbirine bağlanacak. İlimizin turizmine, ekonomisine ve ticaretine katkı sağlayacak. İnşallah kısa bir zamanda bitirilir." diye konuştu.

        Proje müdürü Eyüpoğlu da Zigana Tüneli'nin 14 bin 481 metre uzunluğunda olacağını kaydederek, "Yeni Zigana Tüneli ile Başarköy Vadisi'nden bin 15 metre kotundan girip, bin 264 metre kotuna yüzde 3,30 eğimle tırmanıp yüzde 0,85 eğimle inilecek. Zigana Tüneli boyunca havalandırma amaçlı 3 şaft yapısı inşa edeceğiz. Mevcut Zigana Tüneli yaklaşık bin 800 metre kotlarından geçmektedir. Yeni Zigana Tüneli ile yaklaşık 800 metre daha düşük kottan tünele girilerek, Zigana Dağı yaklaşık 560 metre düşük kottan geçilecek. Tünelin tamamlanmasının ardından yol 8 kilometre kısalacak." ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gümüşhane haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gümüşhane Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler