Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DÜZCE (AA) - Düzce'de 17 Ağustos 1999'da meydana gelen depremde hayatını kaybedenler anıldı.

        Son yüzyılın en büyük felaketlerinden birinin yaşandığı ve binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 17. yılında Gölyaka Bediye Parkında anma programı düzenlendi.

        Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, felakette ölenler için dua edildi, pilav ikramında bulunuldu.

        Etkinlikte konuşan Düzce Valisi Ali Fidan, Marmara Depremi'nde Düzce'de 105 kişinin hayatını kaybettiği belirterek, depremde ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Fidan, "Bundan 17 yıl önce çok acı bir depremle sarsıldık. İlimizde çok sayıda deprem şehidimiz oldu. Neredeyse bölgemiz yerle bir olarak yıkıldı. Hayatını kaybeden tüm deprem şehitlerini rahmetle anıyorum." dedi.

        Bu tür afetlerin bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Fidan, şunları söyledi:

        "Depremler bir doğa olayıdır. Geçmişte oldu yine olacak. Olmamasının bir garantisi yok. Depremi afete dönüştüren, hasara yol açan, bizim depreme hazırlıklı olmamamızdır. Aynı büyüklükteki depremler başka ülkelerde de oluyor. Oralarda birkaç kişi hayatını kaybediyor. Bizim bölgemizde olduğunda ilimiz yerle bir oldu. 12 Kasım depreminde yine Düzce şehitler verdi. Bunlardan ders çıkarmamız gerekiyor. Devletin, yerel yönetimlerin ders çıkarması lazım. Vatandaş olarak bizlerin de ders çıkarması lazım."

        Konuşmaların ardından edilen dualarla program sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler