Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AMASYA (AA) - Amasya'nın Gümüşhacıköy ve Taşova ilçelerinden 44 kişi, hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara uğurlandı.

        Gümüşhacıköy İlçe Müftüsü Hamdi Uzunharman, ilçe müftülüğü önünde düzenlenen uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, ilçeden 20 hacı adayının kutsal topraklara gideceğini belirtti.

        Hacı adaylarından ülkedeki birlik ve beraberliğin daim olması için dua etmelerini isteyen Uzunharman, "Sizin yerinizde bu kutsal yolculuğa çıkmak isteyen milyonlarca insan vardır. Kabeyi ziyarete gidiyorsunuz. Peygamber efendimizi ziyarete gidiyorsunuz. Her inanan insan o kutsal beldelere gitmenin aşkını içinde taşır. Bu yolculuk en kutsal mekana yapılan en kutlu yolculuktur" diye konuştu.

        Belediye Başkanı Zehra Özyol ise hacı adaylarının ibadetlerinin kabul olmasını dileyerek hacı adaylarına gül dağıttı.

        -Taşova

        Taşova Merkez Camisi önünde gerçekleştirilen törene, İlçe Müftüsü Harun Yılmaz ve hacı adaylarının yakınları katıldı.

        Hac yolcularının Allah'ın misafirleri olduğunu ifade eden Yılmaz,

        “Cenabı-ı Allah bu yolculuğu bizlere nasip etti. Taşova’dan bu yıl 24 kardeşimizin kutsal topraklara gitmesi nasip oldu. İnşallah bizlerin duaları sizlerle olacaktır sizlerin duaları da bizlerle olsun. Bizler kutsal topraklardan ülkemizin birliğine dirliğine dua edeceğiz sizler de buradan dua edin. Hacı adaylarımız inşallah ibadetlerini bir noksanlık bir eksiklik olmadan tamamlamış olarak memleketine dönecek." dedi

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler