Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        OSMANİYE (AA) - Osmaniye Valisi Kerem Al, Organize Sanayi Bölgesi'nde sanayici ve iş adamlarıyla bir araya geldi.

        Vali Al, OSB toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, OSB'yi büyütme çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

        OSB’nin genişleyebileceği büyük bir alan olmasına rağmen burada su havzası bulunması nedeniyle bölgenin tümü üzerinde genişleme sağlayamadıklarını dile getiren Al, şöyle devam etti:

        "Buna rağmen 500 dönümlük bir alanda kamulaştırma çalışmalarımız devam ediyor. Bunun dışında 7 megavatlık bir güneş enerjisi santrali projemiz var. Belli bir aşamaya geldik. Teşvik belgesini aldığımız takdirde hemen uygulamaya geçeceğiz. Diğer bir projemiz özellikle demir çelik sektörünün en önemli sorunlarından biri olan, sektörü sürekli cezalara maruz bırakan cüruf ile ilgili. Cürufu ekonomiye kazandırma amacıyla bir proje üzerinde çalışıyoruz."

        - "Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz" -

        Ülke olarak sıkıntılı günler geçirdiklerini ifade eden Al, "Tarihi günler yaşıyoruz. 15 Temmuz akşamı ülkemize ve milletimize karşı yapılmış olan hain kalkışmayı hepimiz yaşadık. Çok şükür milletimizin asil duruşu ve sağduyusu sayesinde zor atlatılabilecek bir durumun üstesinden gelmeyi başardık. Hainler, küresel güçlerin kullandığı robotlar, amaçlarına ulaşamadılar." diye konuştu.

        Hain darbe girişiminin ülkede sosyal, ekonomik bir takım tahribatlara yol açtığını belirten Al,şu ifadelere yer verdi:

        "Ülkede zaman zaman karamsar bir atmosfer oluşsa da devlet ve millet olarak bunun üstesinden geleceğiz. Hepimiz bu millete, bu ülkeye güveniyoruz. Ülke çok önemli bir sınav verdi, ekonomi de öyle. Böyle bir çalkantı belki başka bir ülkede olsaydı ekonomi altüst olurdu. Ama çok şükür bu hain kalkışmaya rağmen borsa dibe vurmadı, döviz oynamadı. Bu durum, ekonomimizin belli bir dayanıklılığı olduğunu gösteriyor. Milletimizin sağduyusu, basireti, vatanseverliği sayesinde darbe girişiminin ekonomik etkilerinin de bertaraf edildiğini ifade eden Vali Al, “Böyle bir durumda insanlar döviz almaya koşarlar. Ancak sağduyulu, vatansever halkımız dövizini bozdurmaya gitti. Bunlar ekonomimizi rahatlatan unsurlar oldu."

        Toplantıya, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, Toprakkale Kaymakamı Mehmet Maraşlı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Altun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, İl Defterdarı Niyazi Özkaya, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Osmaniye haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Osmaniye Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler