Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ISPARTA (AA)- Isparta'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında haklarında dava açılan ve aralarında eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile bazı eski rektör yardımcılarının da bulunduğu 52'si tutuklu, 130 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma, sanık sayısının fazlalığı nedeniyle adliyenin konferans salonunda görüldü.

        Duruşmaya, aralarında eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. İbicoğlu, eski rektör yardımcıları Prof. Dr. Şakir Şahin, Prof. Dr. Süleyman Seydi, Prof. Dr. Talip Türcan, Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, eski Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Halil Karakoç, eski Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer, iş adamları Bedri Ayhan, Alper Bayhan, Özcan Pınarcı, örgütün "Isparta Bölge İmamı" olduğu iddia edilen Osman Demirhan'ın da bulunduğu 52 tutuklu sanık ile 64 tutuksuz sanık katıldı. Tutuksuz sanıklardan eski Isparta Valisi Memduh Oğuz ise duruşmaya gelmedi.

        Duruşmada söz alan eski SDÜ Rektörü Talip Türcan, kendisi hakkındaki FETÖ üyeliğini reddederek, terör örgütü elebaşısı Fetullah Gülen'e hakaret ettiğini, bu yapının içinde yer alması durumunda böyle bir şeyin mümkün olmayacağını savundu.

        - "Faaliyetlerini çok gizli yürütüyorlardı"

        Türcan, 17-25 Aralık öncesinde de bu yapı ile mücadele ettiğini iddia ederek, "Bu yapının üniversitedeki adı Numan Tamer’dir ve kadrolaşmadan sorumludur. Bu yapı, çok gizli bir yapı, ben bu yapının üniversitedeki en üstünde Numan Tamer olduğunu biliyorum. Başka kim var deşifre edemedim. Faaliyetlerini de çok gizli yürütüyorlardı" dedi.

        Türcan, Amerika'ya resmi görevli gittiğini, örgüt elebaşı Gülen ile görüşmediğini söyledi.

        Tutuklu sanıklardan eski SDÜ Rektör Yardımcısı Hüseyin Akyıldız, her zaman milliyetçiliği benimsemiş bir ülkücü olduğunu savundu.

        Amcası Yusuf Akyıldız’ın da Milli Nizam Partisi'nin kurucusu olduğunu ve sol örgütler tarafından şehit edildiğini anlatan Akyıldız, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den ders aldığını belirtti.

        - "Postmodern sapık"

        FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tutumunu herkesin gördüğünü, onun izinden giden biri olarak böyle bir yapının içinde bulanamayacağını ileri süren Akyıldız, şöyle devam etti:

        "Benim cemaat ve tarikatlarla hiçbir ilgim, alakam yoktur. Postmodern sapık olan mehdileri ile ülkeyi ele geçirmek isteyen örgüte, benim gibi Türk milliyetçisi ülkücünün üyeliği olamaz. Ben resmi hiyerarşi harici bir hiyerarşiyi hiçbir zaman kabul etmedim. Bu insanların hiçbiri ile telefon irtibatım yoktur. İddianamede geçen Bedri Ayhan ile sadece bir kere eski rektör Hasan İbicioğlu’nun yanında görüştüm. Bu görüşmemin haricinde ne Bedri Ayhan, ne de adı geçen şahıslarla telefon veya yüz yüze görüşmem olmamıştır."

        Akkyıldız, FETÖ'nün hiçbir toplantısına da katılmadığını savundu.

        - "Numan Tamer'in kellesini ben aldım"

        Eski SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Cebeci ise hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştirenlerin idam edilmesini desteklediğini ifade etti.

        Büyük Birlik Partisi’nin 2003 yılında Anadolu Bölge Sorumlusu olarak görev aldığını, 2005'te ABD’nin Irak’ta yaptığı zulme başkaldırarak ABD Konsolosluğu önünde bir konuşma yaptığını belirten Cebeci, "Paralelci birisi olsam, paralelin en büyük destekçisi olan Amerika’nın karşısında nasıl bu kadar dik durabilirdim" diye konuştu.

        SDÜ içerisinde FETÖ’ye karşı en çok kendisinin karşı durduğunu iddia eden Cebeci, şunları belirtti:

        "Bu sebeple de sürekli nefret ve düşman kazanan birisiydim. SDÜ eski Rektörü Hasan İbicioğlu da bu sebeple Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’ne müdür olarak beni atadı. Numan Tamer’in görevden alınmasının en büyük sebebi benim ve bu konu ile ilgili olarak 'Numan Tamer’in kellesini ben aldım' dediğim haberleri çıktı."

        Eski SDÜ Rektör Danışmanı Cabir Doğan, örgütün "üniversite imamı" olduğu yönündeki suçlamaları reddettiğini dile getirerek, iddiaların asılsız olduğunu, kendisinin çağdaş bir düşünce yapısı bulunduğunu, söz konusu örgüt anlayışının da kendi dünya görüşüne ters olduğunu söyledi.

        - "Devlete kafa tutmaya devam ediyorsun"

        Mahkeme Başkanı Mustafa Yazıcı, Doğan'a önceki gün mahkeme salonuna girişinde, "Zulmün eziyetini çek, eğilecekler bir gün" dediğini hatırlatarak, şöyle dedi:

        "Devlete kafa tutmaya devam ediyorsun. Biz aşağı ineceğiz, siz yukarı çıkacaksınız öyle mi? Hakkında isyana kalkışmak suçlamasıyla suç duyurusunda bulunuyorum."

        Mahkeme heyeti, daha sonra duruşmayı 22 Ağustos Pazartesi gününe erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler