Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TUNCELİ (AA) - Tunceli-Erzincan karayolunun bağlantısını sağlayan Batma Köprüsü'nün yeniden yapılması için çalışmalara başlandı.

        DSİ 93. Şube Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Tunceli merkezde bulunan ve grup köy yollarının ulaşımını sağlayan Pülümür Çayı üzerine kurulu Batman Köprüsü'nün yapılan incelemeler sonrasında yeniden yapımına karar verildiği belirtildi.

        DSİ Şube ve Bölge Müdürlüğü teknik elemanlarınca yerinde inceleme yapıldığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        "Yapılan incelemede, köprü yaklaşım dolgularında çökmeler, dilatasyon derzlerinde açılmalar ve taşıyıcı kirişlerdeki demir donatının üst kısımlarının açığa çıkarak oksitlendiği müşahade edilmiştir. Mevcut haliyle bu köprünün karayolu trafiği ulaşımı yönünden tehlike arz ettiği, bilhassa ağır tonajlı araçların geçişleri köprünün taşıyıcı sistemine zarar vereceği ve ayrıca, bu tip köprülerin tabliyelerinin en az 1 metre su seviyesinden yüksekte olması gerektiği belirtilmiş ve yeni bir köprü yapılması kararı alınmıştır."

        Köprünün iş ihalesinin yapıldığı aktarılan açıklamada, yeni köprünün 13 metre genişliğinde, 88 metre uzunluğunda 5 ayaklı kemer kirişli ve toplam proje bedelinin ise 6 milyon lira olacağı kaydedildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tunceli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tunceli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler