Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TUNCELİ (AA) - Tunceli'nin Hozat ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının, Kaymakam Bekir Demir ile bazı kamu görevlilerinin, "ilçede terör eylemi olacağı için toplantı yapılacağı" bahanesiyle 51. Motorlu Tugay Komutanlığına çağrılıp bir süre alıkonulduğu bildirildi.

        Hozat Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz gecesi Hozat Kaymakamı Bekir Demir ve beraberindeki kamu görevlilerin Hozat ilçesinde önemli boyutta bir terör eylemi gerçekleştirileceği ve alınacak önlemlerin değerlendirilmesi bahanesiyle tugaya davet edilip cep telefonlarının alındığı anlatıldı.

        Bu durumun üst makamlara iletildiği belirtilen açıklamada, "15 Temmuz gecesi Hozat Kaymakamı ve beraberindeki kamu görevlileri Hozat ilçesinde önemli boyutta bir terör eylemi gerçekleştirileceği ve alınacak önlemlerin değerlendirilmesi bahanesi ile tugaya davet edilmiş, kendilerinin cep telefonları zorla alınarak alıkonulmuşlardır. Yaşanan durum kısıtlı imkanlar çerçevesinde üst makamlara iletilmiştir. Olay gecesi mağduriyet oluşturan alıkonulma eylemi, hürriyeti sınırlama eylemidir." denildi.

        Açıklamada, Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat'ın da tugay komutanlığına çağrıldığı kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:

        "Hozat Belediye Başkanı Polat, kendisine hükümet yetkilileri dışında birisi 'sokağa çıkma yasağı' anonsu yaptırmasın diye tugay komutanlığına çağrılmış, belediye araçları ve şoförleri ile anons yapma görevlisi ise emniyet personeli tarafından hükümet yetkililerinin dışındakilerin talimatı ile harekat etmesinin engellenmesi amacıyla kontrol altına alınmıştır. Yaklaşık 3 saatlik alıkonulma eylemi sırasında ısrarla bunun bir suç olduğu ve serbest bırakılmaları gerektiği defalarca belirtilmesine rağmen tugay görevlilerince bu talepler karşılık görmemiştir. Daha sonrasında ise Sayın Valimiz Osman Kaymak ve Jandarma Bölge Komutanı Ali Çardakçı'nın yoğun çabaları sonuç vermiş ve Hozat Kaymakamı ve beraberinde bulunan kamu görevlileri tugaydan ayrılmışlardır."

        Olay sonrası Kaymakam Demir'in hükumete bağlılık anonsu yapıldığına işaret edilen açıklamada, "Hozat Hükümet Konağına dönüldüğünde Hozat Kaymakamı tarafından telsiz anonsu ile tüm birimlere 'Sadece hükümetimize bağlı olduğumuz, sadece hükümetimizden emir, talimat alınacağı' talimatları verilmiştir." bilgisi aktarıldı.

        Açıklamada, olayla ilgili şüphelilerin tutuklandığı bildirilerek, "15 Temmuz gecesi yaşananlar tutanak vasıtasıyla tespit edilerek üst makamlara gerekli bilgiler verilmiş ve adli mercilere gerekli müracaatlar yapılmıştır. Adli makamlarca verilen talimat üzerine 16 Temmuz 2016 sabahı şüpheliler gözaltına alınmış olup 20 Temmuz 2016 tarihinde çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmışlardır. Bahse konu olay ile ilgili olarak adli süreç devam etmekte olup, soruşturmanın gizliliğini ihlal teşkil etmemesi açısından, yaşanan olaylar genel olarak özetlenmiştir." değerlendirmesinde bulunuldu.

        Tunceli'de, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası 51. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Abdülkerim Ünlü, Hozat Tabur Komutanı Kurmay Albay Suat Erdoğmuş ve Yarbay Cömert Boncuk, 1. Motorlu Piyade Tabur Komutanı Kurmay Yarbay Sefer Eyüp Şensoy ile Yüzbaşı Erdem Çalışkan, "Anayasayı ihlale teşebbüs, cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırmaya ve görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme" suçlarından, Tunceli İl Jandarma Komutanı Pilot Kurmay Albay Atila Tamer de "Terör örgütü FETÖ" üyesi olmak suçundan tutuklanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tunceli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tunceli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler