Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın il statüsünden çıkarılmasına ilişkin düzenlemenin torba tasarıdan çıkarılması, terör saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan Şırnaklıları sevince boğdu.

        TBMM Genel Kurulu'nda, torba tasarı olarak bilinen "Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi, İki İl Merkezinin Değiştirilmesi ve Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı"nda, Hakkari ve Şırnak'ın il statüsünden çıkarılmasına ilişkin düzenlemenin tasarıdan çıkarılması, terör mağduru Şırnaklıları mutlu etti.

        Terör saldırıları nedeniyle evlerini terk ederek Silopi ilçesinde yaşamak zorunda kalan vatandaşlardan Sait Caner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni karar nedeniyle çok mutlu olduklarını belirterek, Şırnak'ın ilçe yapılması planlarına üzüldüklerini, kararın değişmesinin sevincini yaşadıklarını söyledi.

        Livan Balık ise kararın Şırnak halkına hayırlı olmasını dileyerek, "Şırnaklılar olarak çok sevindik. Bütün siyasi partilerimize teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

        Ferhat Şan da Şırnaklı olarak emeği geçen bütün partilere teşekkür ederek, "Şırnak'ın il olması bizim için çok büyük bir avantaj. Özellikle bu süreçte. İlçe olsaydı daha çok mağdur duruma düşecektik. Çok seviniyorum il kaldığı için." ifadelerini kullandı.

        Azad Sevim ve Ramazan Uçar da Şırnak'ın il kalmasının sevincini yaşadıklarını dile getirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler