Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Ordu'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 905 kişi hakkında işlem yapıldığı ve 229’unun tutuklandığı bildirildi.

        Ordu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz darbe gecesi sonrası yürütülen soruşturma kapsamında işlem yapılan kişiler hakkında bilgi verildi.

        Açıklamada, FETÖ/PDY bağlantısı oldukları belirlenen kamu görevlilerine yönelik operasyonlar kapsamında bugüne kadar 798 kamu görevlisi, 107 sivil olmak üzere 905 kişi hakkında işlem yapıldığı işlemler sonunda 744 kamu görevlisinin açığa alındığı, halen 169 kamu görevlisi ve 60 sivilin tutuklu olarak cezaevinde bulunduğu, 37 kamu görevlisi ile 5 sivilin de gözaltında tutulduğu belirtildi.

        Açıklamada ayrıca, 84'ü kamu görevlisi 17'si sivil 101 kişi adli kontrol altında olduğu, firarda olan 15 kamu görevlisi ve 12 sivil olmak üzere 27 kişinin arandığı, bütün bu soruşturmalar sonunda hakkında işlem yapılan 197 kamu görevlisi ve 13 sivil haklarında da iddiaları destekleyecek bir delil olmadığı için serbest bırakıldığı kaydedildi.

        Öte yandan şu ana kadar, Milli Eğitim Müdürlüğü, Ordu Valiliği, Ordu Adliyesi, Ordu Emniyet Müdürlüğü, Ordu Jandarma Komutanlığı, Ordu Üniversitesi, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu Müftülüğü, Ordu Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, ilçe belediyelerinde ise Akkuş Belediyesi, Altınordu Belediyesi, Fatsa Belediyesi ve Ünye Belediyesi'nden bazı çalışanlar hakkında işlemler yapıldığı ifade edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler