Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURDUR (AA) - Afyonkarahisar'ın Dazkırı ilçesinde silahla yaralanmış halde bulunan leylek, Burdur'daki Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezinde tedavi altına alındı.

        Burdur merkeze bağlı Karakent köyü yakınlarında faaliyet gösteren Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi sorumlusu veteriner Öztürk Sarıca, gazetecilere yaptığı açıklamada, birkaç gün önce Dazkırı ilçesinde yaralı bir leylek olduğu haberini aldıklarını söyledi.

        Akşam saatlerinde ilçeye ulaştıklarında leyleğin sağlığının kötü durumda olduğunu belirten Sarıca, ilk günlerde hayvanı hayata döndürmeye çalıştıklarını aktardı.

        Leyleğin şu an yaşamsal fonksiyonlarının iyi durumda olduğunu ancak sağ kanadında çok ciddi bir yaranın bulunduğunu anlatan Sarıca, "Bize 'leyleğe elektrik çarptı' denildi. Ancak bu kırığın elektrik çarpması sonucu olduğu kanısında değilim. Daha ziyade bir ateşli silah yaralanmasına benziyor. Önümüzdeki süreçte büyük olasılıkla sağ kanadını kullanamayacak." dedi.

        Özellikle leylek gibi eti yenilmeyen hayvanlara insanların ateş etmemesi gerektiğini vurgulayan Sarıca, şöyle konuştu:

        "Silahla yaralanan leylek sayısı artıkça, leylekler artık o bölgeye gitmemeye başlıyorlar. Bu sonucu olarak fareler çoğalarak tarladaki ürünlere zarar veriyor. Özellikle şahinler, çakallar, tilkiler ve leylekler çiftçi dostu hayvanlardır. Bunlar tarlalardaki farelerle besleniyorlar. Bu hayvanları daha da korumalı ve sayılarının artması için mücadele etmeliyiz. Çünkü doğanın dengesini bunlar koruyor. Böyle giderse yöremizde 'fare toplayıcısı' olarak bildiğimiz hayvanlar kalmayacak."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Burdur haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Burdur Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler