Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADIYAMAN (AA) - Gerger Belediye Başkanı Zeynel Aslan, ilçenin yarım asırdan bu yana devam eden içme suyu sorununu giderdiklerini bildirdi.

        Aslan, yaptığı yazılı açıklamada, ilçelerinde yaklaşık 50 yıldan bu yana içme suyu sorunu yaşadığını, halkın su ihtiyacını kuyu ve derelerden karşılamak zorunda kaldığını belirtti.

        Belediye başkanı seçildikten sonra su sorununu gidermek için gerekli girişimlerde bulunarak, sondaj çalışmaları başlattıklarını ve bundan da olumlu sonuçlar aldıklarını dile getiren Aslan, "İlçenin 3 kilometre kuzeyindeki bölgede belirlediğimiz noktalara sondaj vurduk ve iki kuyudan saniyede 40 litre su aktı. Bu Gerger için büyük bir mucizeydi çünkü 3 bin nüfuslu bir ilçeye saniyede 40 litre su her türlü ihtiyacının rahatlıkla karşılanması demek. Bu suyla ilçemiz susuzluktan kurtuldu ve halkımızın yüzü güldü, mutlu olduk.’ ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler