Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        NİĞDE (AA) - Niğde'nin Çamardı ilçesindeki Demirkazık Dağı'nda tırmanış sırasında düşerek yaralanan dağcı Aykut Kabaoğlu, askeri helikopterle hastaneye kaldırıldı.

        Edinilen bilgiye göre, Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği öğrencisi olan 23 yaşındaki Aykut Kabaoğlu, iki arkadaşıyla birlikte sabah saatlerinde Demirkazık Dağı'na tırmanışa geçti.

        Dağda ilerleyen ekipteki Kabaoğlu, bağlı olduğu halatın tırmanış sırasında kopmasıyla düşerek yaralandı.

        Arkadaşlarının jandarmadan yardım istemesi üzerine bölgeye AFAD, UMKE, JAK ve AKUT ekiplerinden oluşan yaklaşık 17 kişilik kurtarma personeli geldi.

        Yaklaşık 5 saat süren arama çalışmalarının sonunda Kabaoğlu'na ulaşıldı.

        Vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar olduğu tespit edilen Kabaoğlu, Malatya’dan gönderilen askeri helikopterle, Ömer Halisdemir Üniversitesi helikopter pistine getirildi. Buradan Sağlık Bakanlığı ambulansı ile Niğde Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılan genç dağcı, tedavi altına alındı.

        Kabaoğlu'nun hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Niğde haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Niğde Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler