Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KASTAMONU (AA) - Karadeniz'de 15 Ağustos'ta başlayan çapariyle palamut avcılığı, bereketiyle yüzleri güldürdü.

        Kastamonu'nun sahil ilçesi Abana açıklarındaki palamutlar, kıyı balıkçılarının oltalarına takıldı. Sabahın ilk ışıklarıyla avlanmaya başlayan balıkçılar, barınaklarına bol miktarda palamutla döndü.

        Abana Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erdi Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk palamut avının 1 Eylül'de sona erecek balık avı yasağı öncesinde sezona dair umut verdiğini söyledi.

        Palamut sürülerinin Karadeniz'de dolaştığını dile getiren Sarı, şunları kaydetti:

        "Geçen yıl bugünlerde palamutta hiçbir umut verici kıpırdanma olmamıştı. Bu sene ise palamut sürüleri sık görülmeye başlandı. Bu demek oluyor ki palamutlar sularımızda bol miktarda mevcut. Suyun yüzeyinde atlayan palamutların görsel şölenini denizlerimizde görmek mümkün. Olta balıkçılarımız da bundan nasiplenmeye başladı. İnşallah, 1 Eylül'den sonra tezgahlar palamut bolluğuyla şenlenecek ve geçen yılın palamut hasreti bu sene sona erecek."

        Sarı, iri palamutların İstanbul Boğazı'na doğru yoğunlaştığına dikkati çekerek, Karadeniz'de Hopa açıklarına kadar palamut sürülerinin kendini gösterdiğini ifade etti.

        Öte yandan oltayla avlanan palamutlar, tezgahlarda büyüklüğüne göre 3 ila 25 lira arasında alıcı buluyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler