Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YALOVA (AA) - Yalova'nın Çiftlikköy ilçesi Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Taşköprü beldesinde bulunan Hava Meydan Komutanlığının, sivil havacılık okulu, sivil havacılığın gerçekleştirildiği, havacılık müzesi veya havacılıkla ilgili bir kongre merkezi ile bir komplekse dönüştürülmesi gerektiğini bildirdi.

        Silpagar, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi, Çiftlikköy'de bulunan Hava Meydan Komutanlığına belediyenin araçlarının çekildiğini ve olası bir olumsuzluğun önüne geçildiğini hatırlattı.

        Buradaki Hava Meydan Komutanlığı ile ilgili önerileri olduğunu dile getiren Ali Murat Silpagar, şöyle konuştu:

        "Bu alana sivil havacılık okulu ve müzesi olan bir kompleks olarak düşünülebilir. Burada uçak pisti var. Havacılık okulu yapılıp, sivil pilotlar yetiştirebiliriz. Taşköprü beldesinde bulunan Hava Meydan Komutanlığının, sivil havacılık okulu, sivil havacılığın gerçekleştirildiği, havacılık müzesi veya havacılıkla ilgili bir kongre merkezi ile bir komplekse dönüştürülmesi çok faydalı olur. Ayrıca havacılıkla ilgili platformlar ve kongreler düzenlenebilir. Halkın kullanabileceği ve öğrencilerin yetiştirilebileceği bir sivil havacılık okulunun bölgeye katkı sağlayacağına inanıyorum. Burasıyla ilgili girişimlerimiz oldu. Ben gücüm yettiğince adımlar atıp, teşebbüslerde de bulunuyorum. Bir daha böyle geniş pisti Yalova'da bulamazsınız. Gençliği burada değerlendirelim. Bu bölge bunun için çok uygun. Çiftlikköy'e yakışan budur. "

        Öte yandan, Hava Harp Okulunun Yalova'ya getirilmesi isteğine de değinen Silpagar, "Harp okullarının bu bölgede olmasını ben uygun görmüyorum. Harp okullarının olması gereken yerler batı bölgesinden ziyade Anadolu bölgesidir." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler