Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BARTIN (AA) - AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, sel felaketinin neden olduğu hasarı gidermek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederek, "Yıkılan köprüleri, bozulan yolları, altyapı ve içme suyu tesislerini süratle yenileyeceğiz ve hemşehrilerimizin mağduriyetini gidereceğiz." dedi.

        Selden etkilenen Kurucaşile ilçesinde ve köylerinde incelemelerde bulunan Tunç, gazetecilere yaptığı açıklamada, sel felaketinin meydana geldiği günden beri afete maruz kalan Amasra ve Kurucaşile ilçelerinin köylerinde incelemelerde bulunduğunu ve vatandaşların dertlerini dinlediğini söyledi.

        Sel felaketi ile ilgili olarak yetkililer ile görüştüğünü ifade eden Tunç, "Kurucaşile ilçesine bağlı Curunlu, Uğurlu, Tekkeönü, Çayaltı, Aydoğmuş. Alapınar, Danişment köyleri ve ilçe merkezinde incelemelerde bulundum. Geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Hasarı gidermek için elimizden gelini yapıyoruz, yıkılan köprüleri bozulan yolları, alt yapı ve içme suyu tesislerini süratle yenileyeceğiz ve hemşehrilerimizin mağduriyetini gidereceğiz." dedi.

        Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun şehre gelerek helikopter ile sel bölgesinde incelemelerde bulunduğunu belirten Tunç, şöyle konuştu:

        "Sayın Bakanımızın hem sel bölgesinde incelemelerde bulundu hem de 16 tesisin açılış ve temel atma törenini gerçekleştirdi. Verimli bir ziyaret oldu. Bu 16 tesisin bedeli 93 milyon liradır. Planlanan çalışmalarla Bartın'da ıslah edilmemiş dere kalmayacak. Helikopter ile Kurcaşile ve Amasra ilçelerinde selden etkilenen köyleri havadan inceleme fırsatı bulduk. Sel afetine maruz kalan yerleri tek tek gösterdim. Sayın Bakanımız açılış ve temel atma töreninden sonra Valilikte düzenlenen İl Koordinasyon Toplantısı'na katıldı. Burada önemli kararlar alındı. En kısa sürede uygulamaya konulacaktır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bartın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bartın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler