Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - Mardin'in Ömerli ve Nusaybin ilçelerinde terör örgütü tarafından hazırlanan el yapımı patlayıcıların tespit edildiği bildirildi.

        Mardin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Ömerli ilçesi Yaylatepe Mahallesi yol güzergahında güvenlik güçleri tarafından mayın ve el yapımı patlayıcı arama faaliyeti yapıldığı belirtildi.

        Aramada, terör örgütü mensuplarınca menfezin altına gizlenmiş vaziyette 4 adet 12 kilogram mutfak tüpü ve yaklaşık 250 kilogram ağırlığında 5 adet plastik varil içerisine yerleştirilmiş uzaktan kumandalı patlatılmaya hazır el yapımı patlayıcı düzeneği tespit edildiği belirtildi.

        Açıklamada, Nusaybin ilçesi Gürün-Düzce Mahallesi yol güzergahında yapılan mayın ve el yapımı patlayıcı arama faaliyetleri esnasında ise terör örgütü mensuplarınca yol kenarında bulunan bahçe duvarı altına gizlenmiş durumda, plastik bir varil içerisinde yaklaşık 250 kilogram ağırlığında uzaktan kumanda ile patlatılmaya hazır bir el yapımı patlayıcı tespit edildiği kaydedildi.

        Açıklamada, bölgede yaşayan vatandaşların huzur ve güven içinde hayatlarına devam etmesini sağlamak amacıyla bölücü terör örgütü mensupları ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlerin kararlılıkla devam edildiği vurgulandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler