Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİNGÖL (AA) - Bingöl'de, terör örgütü PKK mensubu teröristlere yönelik operasyonda şehit olan 2 geçici köy korucusu için tören düzenlendi.

        Bingöl Valiliği önünde düzenlenen törende, Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinden alınan şehit İdris Demir ve Tarık Aydemir'in Türk bayrağına sarılı cenazeleri katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve öz geçmişleri okunarak dua edildi.

        Törene katılan şehit yakınları tabutlara sarılarak Kürtçe ağıtlar yaktı.

        Vali Yavuz Selim Köşger, törende yaptığı konuşmada, vatan, millet ve mukaddesat için canlarını feda etmekten çekinmeyen şehitlere Allah'tan rahmet ve ailelerine başsağlığı diledi.

        Köşger, şunları kaydetti:

        "Bu vatan için çok bedeller ödendi ve ödenmeye devam ediyor. Bu vatana kast eden dahili kahpeler ve onların ipini tutan ve onları maşa olarak kullanan alçaklar, sırtlanlar şunu bilsinler ki vatan ve mukaddesat için ne bedel ödemesi gerekiyorsa ödeyeceğiz, ödemeye devam edeceğiz. Bu yiğitler, bu kahramanlar bu serden geçtiler, bu aslanlar olduğu müddetçe kimse bize diz çöktüremeyecektir Allah'ın izniyle."

        Şehitlerin naaşları, okunan duanın ardından toprağa verilmek üzere Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay köyüne uğurlandı.

        Cenazelerin uğurlanması sırasında törene katılan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Kahrolsun PKK" şeklinde slogan atarak teröre tepki gösterdi.

        Törene, Belediye Başkan Vekili Halim Sugü, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Bayer, İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Naim Tan, diğer yetkililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler