Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi'nin (AEÜ) iki yeni bölümüne 70 öğrenci alınacağı bildirildi.

        Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, Mucur Meslek Yüksekokulu bünyesinde iki yeni bölüm açıldığı belirtilerek, bu bölümlerdeki Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası Programı ile Lastik ve Plastik Teknolojileri Programına 2016-2017 eğitim öğretim döneminde öğrenci alımı yapılacağı bilgisi verildi.

        Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı:

        "Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası Programı için 50, Lastik ve Plastik Teknolojileri Programı için de 20 öğrenci alımı yapılacak programlar, öğrencilerine mezuniyet sonrası istihdam sağlayacak. Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası Programının öncelikli amacı, sermaye piyasalarında yetersiz miktardaki nitelikli eleman ihtiyacını karşılamaktır. Lastik ve Plastik Teknolojileri Programı da eğitim ve istihdam sürecinde adaya kazanımlar sağlıyor. Program, otomobil lastiği ve plastik imalatında çalışacak ara eleman yetiştirmeyi amaçlıyor. Bu program şehir ve üniversite işbirliği kapsamında önemli bir yer tutarken, şehrimizde Petlas Lastik Fabrikasının bulunması öğrencilere staj ve istihdam konusunda da imkan sağlıyor."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler