Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Canik Başarı Üniversitesinin ikinci bir devlet üniversitesi olarak Samsun'a kazandırılması için çalışacağını söyledi.

        Köktaş, kentteki bir restoranda yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi.

        Burada konuşan Köktaş, toplumun tüm unsurlarıyla 15 Temmuz darbe girişiminin önlendiğini belirterek, bundan sonra da bu birlikteliğin devam etmesi gerektiğini vurguladı.

        Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldıktan sonraki ilk mesailerinin kapatılan üniversiteler için olacağını bildiren Köktaş, şöyle devam etti:

        "FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Canik Başarı Üniversitesinin ikinci devlet üniversitesi olarak Samsun'a kazandırılması için çalışıyoruz. Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız ile Rio Olimpiyatları'nda olduğu için görüşemedik. Sayın Bakanımız ile Başbakan'ımızla da bu konuyu görüşerek kapatılan o binayı ikinci bir devlet üniversitesi olarak Samsun'a kazandıracağız. Diğer milletvekillerimizle konuyu görüşerek anlaştık. Farklı bir isimle yeni bir devlet üniversitemizi kazandıracağız. Çarşamba'ya da bir organize sanayi kuracağız. Onun da müjdesini verelim. Salıpazarı, Ayvacık, Terme'nin içme suyu ve taşkını önlemek için de bir barajın ihalesini yapacağız."

        FETÖ soruşturması kapsamında eski avukatının tutuklanması konusuna değinen Köktaş, "Basına yansıyan avukatlık bürosuyla 1996 yılından 17-25 Aralık'a kadar çalıştık. 17-25 Aralık'tan sonraki süreçte avukatlık bürosuyla ilişkimi bitirdim. Bazı kişiler beni FETÖ ile ilişkilendirmeye çalışıyor. Kimse benden fazla paralelle mücadele etmedi." dedi.

        Köktaş, 17-25 Aralık sürecinin de farklı bir darbe girişimi olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

        "17-25 Aralık'ta Türkiye'ye bir operasyon yapmaya çalıştılar. 17-25 Aralık'tan sonra paralel yapıyla mücadele başladı. O günden sonra benim duruşum bellidir. 17 Aralık'tan sonra bizim için ilk takvim 21 Aralık'tır. Dönemin Başbakanı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ordu-Giresun ziyaretine gitmek için Çarşamba Havalimanı'na inmişti. O gece sabaha kadar 20 bin kişiyi havalimanına gitmesi için organize eden il başkanıydım. Bize o zaman tepki gösterenler, Başbakanımız otobüsün üstüne çıkıp Türkiye'ye ilk mesajı verdikten sonra 'ne iyi yaptın' dediler. Paralel yapıya karşı meydanlarda verdiğimiz mücadeleyi herkes bilir. Bazı işleri ciddi yapmamız lazım. 'Birilerinin üzerine şu bataklıktan ne kadar çamur sıçratırız' mantığıyla yapılacak işler doğru değil. Bu şehirde paralelle mücadelem herkesin üzerindedir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler