Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TOKAT (AA) - Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, "Üniversitemizin önümüzdeki yıllarda daha üst sıralarda yer almasını hedefliyoruz." dedi.

        Rektör Şahin, düzenlediği basın toplantısında bu hafta içinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, tarafından açıklanan TÜBİTAK tarafından, üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralamasında Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi, "Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi"nde 42. sırada yer aldığını söyledi.

        Üniversitelerinin büyükşehirdeki üniversitelerden sonra ilk 5 içinde yer aldığına dikkat çeken Şahin, "152 üniversitenin hesaplamalara dahil edildiğini ve ilk 50 de yer alan üniversitelerin 2/3 ünün İstanbul, Ankara ve İzmir’de bulunan üniversitelerden, geriye kalanların ise birkaçının büyükşehir olmayan Anadolu'daki şehirlerden. Üniversitemizin önümüzdeki yıllarda daha üst sıralarda yer almasını hedefliyoruz." diye konuştu.

        GOÜ'de Tekonopark'ın bulunduğunu anlatan Şahin, şunları kaydetti:

        "Tokat'ta son yıllarda Gaziosmanpaşa Üniversitesinin öncülüğünde Tekonoparkın faaliyete geçmesi, Üniversitemizde Teknoloji Transfer Ofisi ve Bilimsel ve Teknolojik Araştırma ve Uygulama Merkezi gibi birimlerin kurulması ile AR-GE altyapısı iyileştirildi. Girişimcilik ve yenilikçilik farkındalığı oluşturmak için projeler hayata geçirildi, kurumlar ile uyum içinde kamu üniversite sanayi işbirliğinin geliştirilmesi için faaliyetler yürütüldü. Bunların ilimiz ve bölgemizin gelişmesine önemli katkıları olacak."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler