Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA)- Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler Kurban Bayramı'na yönelik hazırlıklarını sürdürüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri Kurban Bayramı öncesinde hayvan satış alanlarında ilaçlama çalışması yaparken ilçe belediyeler kurbanlık satışı yapacaklara ve alacaklara yönelik düzenlemeler yapıyor.

        Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından oluşturan ilaçlama ekipleri, ilçe belediyeleri tarafından kurulan kurbanlık satış yerlerinde ilaçlama çalışmalarına başladı.

        Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde ilçe belediyeleri tarafından kurulan kurbanlık satış alanlarında ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarının Kurban Bayramı süresince ve sonrasında da devam edeceğini kaydeden ilaçlama ekibi yetkilileri,“Toplum ve çevre sağlığını olumsuz yönde etkileyecek bakteri kontaminasyonunun önlenmesi amacıyla hem kurbanlık satış yerlerinde hem de kesim alanlarında dezenfeksiyon çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Gübre toplama alanlarında da özellikle kara sineğe yönelik ilaçlama çalışmaları yapıyoruz. Bayram öncesi başlayan bu çalışmalarımız, Bayram süresince ve sonrasında da devam edecek. Kurbanlık alanların kaldırılmasına kadar bu çalışmalar sürecek.”değerlendirmesinde bulundu.

        - Pursaklar’da kurbanlık satışları başladı

        Bağlum yolu üzerindeki kurban satış alanını hazırlayarak hayvan sahiplerine tahsis eden Pursaklar Belediyesi de yaklaşan bayram öncesinde kurban satış yerini hazırladı.

        Havyan satıcılarının ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde düzenlnen alanda, veteriner hekimliği tarafından da hayvanların kontrolleri yapılarak vatandaşın sağlıklı bir şekilde kurbanlık satınn alması sağlanıyor.

        - Yenimahalle 220 çadıra ev sahipliği yapacak

        Yenimahalle Belediyesi, Yakacık Kurban Satış ve Kesim Alanı’nda hazırlıklarını tamamladı. İlk olarak kurulacak çadırlar için parsel çizimi ve numaralandırma yapan yetkililer, çadır kurumu ve çevre düzenlemelerini de tamamladı.

        Bu yıl 7 bin 500 büyükbaş, 6 bin 300 küçükbaş hayvanın satılacağı alanda, su ve elektrik altyapısını da yenileyen ekipler, hem kurban satıcılarına hem de kurban alıcılarına kolaylık sağlamak amacıyla alanda sokak numaralandırması da yaptı.

        5 dakikada kesim yaparak vatandaşa büyük kolaylık sağlayan otomatik kesimhanelerdeki tüm makineler de hijyenik ve rahat şartlarda hizmet verebilmek için alana yerleştirildi. 24 saat güvenlik hizmetinin de verileceği alanda, 75 personel görevlendirilirken, alana zabıta noktası, sağlık merkezi, seyyar duş ve tuvaletler de kuruldu.

        Aynı zamanda vatandaşların kesilen kurbanlıklarını, alanda bulunan otoparka kolaylıkla götürebilmesi için 27 araç tahsis edecek olan belediye, ücretsiz olarak çöp poşeti dağıtacak ve 150 taşıma sepetiyle de hizmet verecek.

        -Çankaya da kurbana hazır

        Çankaya Belediyesi’nin bu yıl kurduğu silahlı yakalama timi de hayvanların kaçma olasılığının önüne geçecek. Havalı çelik halat sisteminin kurulu olduğu alanda, hayvan gübreleri ve seyyar tuvaletler her gün düzenli aralıklarla temizlenecek.

        Talep edilmesi halinde hayvanlara ultrason cihazı ile gebelik kontrolünün yapılacağı alana, belgesiz, küpesiz, iki yaşından küçük hayvanlar alınmayacak. Bayram sonrasına kadar her gün ilaçlamanın yapılacağı alanda, ambulans, ilaçlama, hayvan kontrol ve zabıta araçları hazır bulunacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler