Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARTVİN (AA) - Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, Spor Genel Müdürlüğü verilene göre illerin nüfusuna oranla faal ve lisanslı sporcu sayıları bakımından Artvin'in, Türkiye'de 3. sırada yer aldığını belirtti.

        Yetim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yürütülen programlı, etkin ve verimli çalışmalar neticesinde 2013 temmuz ayında, kız ve erkek lisanslı sporcu sayısının 12 bin 764, 2014 yılında 15 bin 253, 2015 yılında 17 bin 529 iken, haziran 2016 tarihi itibariyle 18 bin 181 lisanslı sporcu ile 3 bin 845 faal sporcu olduğunu söyledi.

        Spor Genel Müdürlüğü verilene göre, illerin nüfusuna oranla faal ve lisanslı sporcu sayıları bakımından Artvin'in, Türkiye'de 3. sırada yer aldığını vurgulayan Yetim, "Müdürlüğümüz bünyesinde atletizm, badminton, hentbol, judo, satranç, tenis, tekvando, yüzme, atıcılık, boks, halk oyunları, masa tenisi, kano, dağcılık, futbol, jimnastik, basketbol, bocce, bowling, dart, güreş, karate, voleybol, kayak, oryantiring ve bisiklet gibi spor dallarında çocuklarımıza ve gençlerimize hizmet veriyoruz." dedi.

        Yetim, Türkiye'de toplam 220 Gençlik Merkezinin bulunduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

        "İlimizde Artvin merkez, Arhavi, Hopa, Yusufeli, Şavşat, Ardanuç olmak üzere toplam 6 Gençlik Merkezi bulunmaktadır. Bu gençlik merkezi sayısı Türkiye'deki sayının yüzde 3'üne karşılık gelmektedir. İlimizin nüfusunun Türkiye nüfusuna oranı yüzde 0,21'dir. Buradan bakıldığında 220 Gençlik Merkezinin yüzde 3'nün ilimizde olması daha anlamlı hale gelmektedir. Tulum, ney, bağlama, halkoyunları, jimnastik, el sanatları, keman, resim, piyano, İngilizce, matematik, Osmanlıca, fotoğrafçılık, diksiyon ve işaret dili dallarında toplam 21 personelle hizmet verilmektedir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Artvin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Artvin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler