Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa’nın Gürsu Belediyesi, Ericek Göleti çevresinde, "Kırsalda Alternatif Turizmin Cazip Hale Getirilmesi Projesi" kapsamında yapılan Adrenalin Parkı hizmete açıldı.

        Açılışta konuşan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, ilçeyi, adrenalin sporları alanında Bursa'nın en önemli merkezi yapmayı hedeflediklerini belirtti.

        Adrenalin Parkı'yla ilçenin alternatif turizm alanında gelişim sağlamayı amaçladıklarını kaydeden Işık, "Tesisimizde birçok branşta doğa sporu yapma ve doğayla iç içe keyifli zamanlar geçirme imkanı sunulmakta. Özellikle gençlerimizin sporla uğraşarak enerjilerini faydalı şekilde kullanmalarına imkan sağlayan bir tesisi ilçemize kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

        485 bin liralık projeye, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı, (BEBKA) 385 bin liralık hibe yardımında bulunurken, Gürsu Belediyesi de 100 bin liralık destekte bulundu.

        Adrenalin park bünyesinde, tam otomatik olimpik trap poligonu, okçuluk poligonu, dağcılık ve tırmanma parkuru, atv safari parkuru, çok amaçlı yapay duvar, kampçılık alanı, zipline hattı, gölet sporları alanı, yamaç paraşütü başlangıç eğitim alanı ve seyir alanları yer alıyor.

        Ericek Göleti çevresinde oluşturulan merkezle, doğa turizminin geliştirilmesi ve başta Arap turistler olmak üzere yerli ve yabancı turistlerin bölgeye çekilmesi amaçlanıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler