Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nin Vize ilçesinde dünyaya gelen dünyaca tanınmış edebiyatçı Georgios Vizyenos, ölümünün 120. yıl dönümünde anılacak.

        Vize Belediyesi ve Yunanistan Edirne Konsolosluğu işbirliğinde 27 Ağustos Cumartesi günü düzenlenecek etkinlik, Vizyenos'un Vize ilçesindeki doğduğu evin yanında bulunan tarihi Hamam önünde gerçekleştirilecek.

        Yunanistan'ın ünlü tiyatro grubu Nea Orestiada gösterisi ile başlayacak etkinlikte Yunanistan ve Türkiye'den katılımların konuşmaları ile devam edecek.

        Vize Belediye Başkanı Sedat Balkı, yaptığı yazılı açıklamada, Vizyenos'un 1883 yılında Vize’de dünyaya geldiğini belirtti.

        Vizyenos'un eserlerinde Vize'ye geniş yer verdiğini bildiren Balkı, Vizyenos’un doğduğu topraklarda anılacağını kaydetti.

        Vizyenos’u rahmetle andıklarını ifade eden Balkı, açıklamasında şunlara yer verdi:

        "Dünyaca ünlü Yunan edebiyatçı Vizyenos'un, 'Trakya’da birçok kasaba vardır, fakat Vize kadar güzeli yoktur' demesi boşuna değil. Vize, doğal güzelliklerinin yanı sıra kültürel zenginlikleri ve Trakya'nın tek Sakin Şehir (Cittaslow) unvanına sahip önemli bir turizm kentidir. Trakya'nın bilinen tek antik tiyatrosu geç Roma dönemine aittir ve ilçemiz sınırları içindedir. Bunun yanı sıra Trak Tümülüsleri, Vize Kalesi ve kale surları, bugün Gazi Süleyman Paşa Camisi olan Küçük Ayasofya Kilisesi, Bizans dönemine ait pek çok mağara manastırı ve sarnıç Vize'nin kültürel mirasının nadide eserleri arasında yer almaktadır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler