Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Şırnak'ın Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla gerçekleştirilen saldırıda şehit olan Harun Maytalman'ın dedesi Niyazi Maytalman, Türkiye'ye başsağlığı dileyerek, "Allah PKK'ya fırsat vermesin ve onları kahretsin. Ne kadar şehit verirsek verelim, hiçbir zaman onlar Türkiye'yi yıkamayacak." dedi.

        Samsun Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğündeki görevinin ardından bir hafta önce şark hizmeti için Cizre'ye giden ve PKK'lı teröristlerin hain saldırısında şehit olan Ordulu Harun Maytalman'ın acı haberi, Kabataş ilçesine bağlı Beylerli Mahallesi'ndeki akrabalarına ulaştı.

        Şehidin babaevine Türk bayrakları asılırken, taziye için eve gelenleri şehidin dedesi Niyazi ile babaannesi Seher Maytalman kabul etti.

        Niyazi Maytalman, gazetecilere yaptığı açıklamada, torununun şehit olmasından dolayı gururlu olduğunu belirterek, torununun, 2 yaşındaki oğlu Berkay'ın doğum gününde şehit düştüğünü söyledi.

        Torununun bir ay öncesine kadar Samsun Emniyet Müdürlüğünde görev yaptığını dile getiren Maytalman, bir hafta önce tayininin Cizre ilçesine çıktığını ifade etti.

        Allah'tan hainlere fırsat vermemesini dileyen acılı dede, "Türkiyemin başı sağ olsun. Allah PKK'ya fırsat vermesin ve onları kahretsin. Ne kadar şehit verirsek verelim, hiçbir zaman onlar Türkiye'yi yıkamayacak." ifadesini kullandı.

        Babaanne Seher Maytalman ise ana kuzularının şehit olmasından dolayı üzgün olduğunu kaydederek, "Hainler annelerin yüreğini yaktı ama bizler o hainlere karşı dik duracağız. Allah o hainleri kahretsin. Bizim gibi birçok ailenin evine acı düştü. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun, vatan sağ olsun." diye konuştu.

        Öte yandan, şehidin babası Cemal ile annesi Sevgi Maytalman'ın, acı haberin ardından Samsun'da kalan gelinleri Neşe Maytalman'ın yanına gittikleri öğrenildi.

        - Vali Balkanlıoğlu ve Belediye Başkanı Yılmaz'dan başsağlığı mesajı

        Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da sosyal medya hesaplarından taziye mesajı yayımladı.

        Balkanlıoğlu mesajında, "Cizre'de meydana gelen hain saldırıda Ordu'nun Kabataş ilçesi Beylerli nüfusuna kayıtlı Harun Maytalman kardeşimiz şehit olmuştur. Şehidimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Ordumuzun ve milletimizin başı sağ olsun." ifadesine yer verdi.

        Yılmaz ise Cizre'de teröristlerin saldırısı sonrası şehit olan Ordu'nun evladı Harun Maytalman ve tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler