Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla 25-30 Ağustos tarihleri arasında 6 farklı ilçede düzenleyeceği 3. Geleneksel Karakucak Güreşleri'nin, Gülnar ayağı yapıldı.

        Gülnar ilçesinde yapılan 3. Geleneksel Karakucak Güreşleri'ne çeşitli illerden 13 kategoride 300 güreşçi katıldı.

        Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, fiziki hizmetlerin yanı sıra düzenledikleri çeşitli sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle de vatandaşların taleplerini yerine getirdiklerini söyledi.

        Güreşin ata sporu olduğunu ve en çok sahip çıkılması gereken sporlardan birisi olduğunu ifade eden Kocamaz, "Bu kültürümüzü yaşatmak için bu etkinlikleri düzenliyoruz. Karakucak güreşlerini artık geleneksel hale getirdik. Bu yıl 6 ayrı yerde bu güreşler düzenlenecek. Kazasız, belası ve centilmence müsabakalar diliyorum." dedi.

        Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel de Gülnar'ın kuruluşunun 100. yıl dönümünde büyükşehir belediyesinin desteğiyle birçok başarılı projeye imza attıklarını belirtti.

        Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde de çıtayı yükselttiklerini dile getiren Günel, "Mersin hak ettiği hizmetleri alıyor ve çok daha iyi hizmetleri de hak ediyor." diye konuştu.

        Konuşmaların ardından 13 kategoride güreşçiler er meydanına çıktı.

        Kıran kırana mücadelelerin verildiği güreşler sonunda, başpehlivanlar kategorisinde Aydın Polatçı birinci, Yalçın Sözen ikinci oldu. Bu kategoride Taki Taşdemir ve Hüseyin Gündüz ise üçüncülüğü paylaştı.

        Güreşleri, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Gülnar Kaymakamı İsmail Pendik, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz da izledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler