Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİLECİK (AA) - Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) desteğiyle sütlerin kalite ve değerinin artması amacıyla hazırlanan "Çiğ Süt Kalitesinin Arttırılması için Soğuk Süt Zincirinin Oluşturulması Projesi'nin tanıtımı yapıldı.

        Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İl Hacı Dursun Yıldız, müdürlük toplantı salonunda yapılan tanıtımda, 401 bin 650 lira bütçeye sahip projenin, güvenilir gıda üretimine ve tüketimine sunulması için gösterilen çabalardan biri olduğunu söyledi.

        Projenin üreticilerin süt desteklerinden faydalanabilmesi için önemli olduğunu ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:

        "Elde edilen sütlerimiz belli bir somatik hücre sayısının altında olmak zorundadır. Bunu da ancak soğuk zincir ile sağlayabiliriz. Yenipazar ilçesinde hayvancılık diğer ilçelere nazaran biraz daha fazla gelişmiş durumda. Süt sığırcılığı ve süt üretimi iyi düzeyde ama bu proje ile çiftçimizin ürettiği ürünün daha iyi değerlendirilmesini, tüketicinin de daha sağlıklı bir ürün tüketmesini sağlamış olacağız. Proje 11 köyde uygulanmakta olup 8,5 ton süt soğuk zincirde durabiliyorken sezonunda 12 tona kadar çıkabilecektir."

        Toplantıya, Süt Birliği Başkanı Hayati Keskin ve BEBKA yetkilileri de katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler