Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - Türkiye İzcilik Federasyonu izcileri, Demirci ilçesinde düzenlenen ve 31 Ağustosa kadar sürecek Demirci Akıncıları Milli Bilinç Kampına başladı.

        Demirci Kaymakamlığı ve Demirci Belediyesi tarafından tarafından Kurtuluş Savaşı döneminde Demirci'nin savunmasında görev alan ve "Demirci Akıncıları" olarak anılan milis güçlerini anma programı kapsamında Mahmutlar Sarıçayır mevkisinde düzenlenen kampa yaklaşık 200 izci katıldı.

        İzcilik kampının açılışı Demirci Kaymakamı Atila Kantay ve Belediye Başkanı Selami Selçuk tarafından yapıldı.

        Kantay, açılışta yaptığı konuşmada, 1919'da işgalci güçlerin İzmir ardından Manisa, Akhisar, Salihli, Gördes'e ilerlediğini, Demirci topraklarına geldiğinde ise 18 ay boyunca güçlü bir direnişle karşılaştığını belirtti. İşgal güçlerinin bu süre zarfından bölgede kesintisiz olarak elde tutamadığı tek yerin Demirci olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

        "Neden Demirci işgal edilemedi çünkü burada Demirci Akıncıları, Demirci Kaymakamı İbrahim Ethem Akıncı, Parti Pehlivan, Gördes kızı Şehit Makbule ve Şehit Halil Efe ve etrafında toplanan Demircililer vardı. Gaziantep'i gazi yapan, Kahramanmaraş'ı kahraman yapan ne ise, biz de yiğit Demirciyiz, er Demirciyiz, bizimde bu unvanı hak ettiğimizi düşüyoruz. Demirci Akıncılarının torunları hasretle bunu bekliyorlar. Demirci Akıncıları anma programlarımızı geleneksel olarak her yıl sürdüreceğiz. "

        Türkiye İzcilik Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Ramazan Kartal da kampın 4 gün süreceğini ve amaçlarının Demirci Akıncılarının Kurtuluş Savaşında burada vermiş oldukları mücadeleyi genç nesle anlatmak olduğunu ifade etti.

        Demirci Kaymakamı Atila Kantay ve Belediye Başkanı Selami Selçuk, kamp açılışının ardından izci kampını gezerek incelemelerde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler