Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Şuhut ilçesinde Büyük Taarruz'un 94. yıl dönümü nedeniyle hazırlanan "Zafer Yolu Kurtuluş Savaşı'nda Şuhut " adlı kitap için tanıtım ve imza günü düzenlendi.

        Programda konuşan Şuhut Kaymakamı Ferit Görükmez, Yazar Tarık Özaşkın ve Şuhut Kültür ve Dayanışma Derneğini tebrik etti.

        Milletin geleceğe daha iyi hazırlanabilmesi, muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmesi için geçmişin iyi bilinmesi ve dersler çıkartılması gerektiğini belirten Görükmez, "İşte Büyük Taarruz'u ve katılan Şuhutlular'ın anlatımlarıyla milli mücadeleyi okuyabileceğimiz bir eser. Bu eserin ilçemize ve ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

        Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt ise Şuhut ile ilgili her çalışmaya, belediye olarak destek verdiklerini ifade etti.

        Bozkurt, şunları kaydetti:

        "Belediye olarak yapılacak her türlü kültürel esere katkı sunmaya hazırız. Tarık hocamızın yazdığı bu esere de Şuhut Belediyesi olarak her anlamda katkı sunduk. Büyük Taarruz'un 94. yıl dönümünde ecdadımızın yaptığı fedakarlıklarını, Şuhutlu'nun milli mücadeledeki yeri ve önemini anlatan çok önemli bir esere imza atıldı. Kitabın hazırlanmasında emeği geçen herkese tekrar teşekkür ederim. Hayırlı uğurlu olsun."

        Kitapta Büyük Taarruz'un ayrıntılarıyla anlatıldığını kaydeden kitabın yazarı Tarık Özaşkı da "Büyük Taarruz, Kurtuluş Savaşımız'ın en önemli merhalelerinden birisini teşkil ediyor. Ancak bu askeri harekat ile ilgili çok az bilgi sahibiyiz. Bu harekat ile ilgili yöredeki bilgi ve belgelerde yavaş yavaş kayboluyor. İşte bu bilgi ve belgeleri bir kitapta toplamak, şehit hikayeleri, gazilerimizin anılarını ve günümüze kadar gelen bilgi ve belgeleri derleyerek bu kitapta topladık. Tarihimizi kavramamız açısından çok önemli bir eser." diye konuştu.

        Atatürk Evi'nde gerçekleşen tanıtım ve imza gününe Kaymakam Görükmez, Belediye Başkanı Bozkurt, İlçe Emniyet Müdürü Emin Topçu, Şuhut Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Suat Benli ve vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler