Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Gala Gölü Milli Parkı için logo hazırlandı.

        Doğa ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün çalışmalarının bitmesiyle gölün kurumsal kimliğini belirten logo kullanılmaya başlandı.

        Logoda, yeşil ve mavinin buluşması yer alıyor.

        - Gala Gölü

        Doğa ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünde yer alan bilgiye göre, Edirne ili, Enez ve İpsala ilçesi sınırları içerisinde yer alan Pamuklu ve Küçük gala göllerini kapsayan 2369 hektarlık alan 1991 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile Tabiatı koruma alanı olarak ilan edildi.

        2873 sayılı Milli Parklar Kanunu'nun 3'ncü maddesi gereğince 2005 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile sınırları genişletilerek 6 bin 087 hektara çıkartılarak Milli Park olarak ilan edildi. Milli park sulak saha, göl ve orman ekosistemlerini ve bu ekosistemlerde barınan çeşitli canlı türlerini barındırıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler